Κορωνοϊός – ΗΠΑ: «Προνομιούχα που επιλέχθηκα» δηλώνει η 43χρονη που δοκίμασε πρώτη το εμβόλιο

Διαβάστε επίσης

Είθισται αρκετές φορές ασυνήθιστες πράξεις να γίνονται από συνηθισμένους ανθρώπους, αυτούς της διπλανής πόρτας που μέχρι χθες δεν τους ήξερε κανείς.

Ήταν πρωί στην Αμερική, όταν μια 43χρονη γυναίκα κάθισε σε ένα ιατρικό κρεβάτι και δέχθηκε εθελοντικά να λάβει το πρώτο δοκιμαστικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μέχρι χθες, η Jennifer Haller ήταν μια άγνωστη ανάμεσα σε αγνώστους από τους οποίους εξαιρούνταν η οικογένεια της, οι συγγενείς και οι φίλοι της.

Σήμερα είναι η γυναίκα που φέρνει την ελπίδα απέναντι στην πανδημία, από την στιγμή που δέχθηκε να γίνει πειραματόζωο για καλό σκοπό.

Λίγες ώρες μετά την χορήγηση του εμβολίου, μίλησε για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό σταθμό για την εμπειρία της και την ζωή μετά το εμβόλιο.

Ξεκαθάρισε ότι αισθάνεται ευτυχισμένη και προνομιούχα που επιλέχθηκε γι’ αυτή την δοκιμή και τόνισε στην κάμερα του MSNBC ότι δεν είχε κανένα ενδοιασμό.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι το πρώτο άτομο. Είναι λίγο τρελό όλο αυτό» είπε χαμογελαστή ενώ τόνισε ότι είναι ενθουσιασμένη.

Αποκάλυψε ότι λίγες εβδομάδες πριν, υπήρξε ένα τηλεφώνημα για εθελοντές μετά από το οποίο συμπλήρωσε μια φόρμα υποβολής.

Ακολούθησε κι άλλο τηλέφωνο, έκανε όλες τις εξετάσεις που απαιτούνταν και ακολούθησε η διαδικασία του εμβολίου, δήλωσε ότι δεν φοβάται τυχόν παρενέργειες, ενώ θα της χορηγηθεί δεύτερη δόση σε ένα μήνα.

Παλαιότερα άρθρα: