ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μέτρα πρόληψης για το προσωπικό της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Στο ήδη υλοποιούμενο πλαίσιο μέτρων πρόληψης που ήδη εφαρμόζει η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για την ενημέρωση του προσωπικού και των πελατών της, εντάσσεται και η επιστολή που απηύθυνε σήμερα στους εργαζομένους της εταιρείας ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Παπανικόλας και έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σε σχέση με τα μέτρα ελαχιστοποίησης της εξάπλωσης του Κορονοϊού (COVID-19) στην Ελλάδα και ακολουθώντας τις οδηγίες των Δημόσιων Φορέων, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα μέτρα που έχουμε λάβει ως εταιρεία:

  • Θέσαμε ως υψηλή προτεραιότητα τις συμβουλές υγιεινής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με αναφορές σε διάφορες πηγές πληροφόρησης (όπως ο ΕΟΔΥ και ο κύριος μέτοχός μας VINCI) που βρίσκονται αναρτημένες στους χώρους εργασίας και τοποθετήσαμε σε εμφανή σημεία αντισηπτικά.
  • Υιοθετώντας ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την Ευρώπη και το εξωτερικό, σας συνιστούμε την αποφυγή μη απαραίτητων ταξιδιών (για εκδηλώσεις, σεμινάρια, συσκέψεις, κ.λπ.). Σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος ταξιδέψει (ή έχει ταξιδέψει τις τελευταίες δύο εβδομάδες) για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγος σε περιοχές υψηλού κινδύνου, τότε μετά την επιστροφή του θα εργάζεται από την οικία του (στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό) για 14 ημέρες ανεξάρτητα από τυχόντα συμπτώματα που ενδεχομένως να παρουσιάζει.
  • Παρακαλούμε να αποφεύγετε τη συμμετοχή ή οργάνωση (εξωτερικών) συναντήσεων, επιλέγοντας αντί αυτών την προσφυγή σε τηλεδιασκέψεις (ή βιντεοδιασκέψεις), προκειμένου να υποστηριχθούν οι δραστηριότητες που σχετίζονται με εν εξελίξει έργα και προθεσμίες.
  • Εργαζόμενοι που παρουσιάζουν ακόμη και ελαφρά συμπτώματα γρίπης, καλούνται να μην προσέρχονται στον χώρο εργασίας και να ενημερώσουν εγκαίρως την εταιρεία.
  • Τα μέτρα αυτά ισχύουν μέχρι νεότερης ειδοποίησης.

Η εταιρεία μας είναι προετοιμασμένη να εφαρμόσει πολιτική εργασίας εξ αποστάσεως (κατ’ οίκον) εάν αυτό είναι εφικτό και κριθεί απαραίτητο.

Εκτιμώντας τη διάθεση συνεργασίας που επιδεικνύετε, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας ως προς την εφαρμογή των ανωτέρω προληπτικών μέτρων.

 

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Παπανικόλας

 

Υ/Γ: Υπενθυμίζεται ότι αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων είναι αποκλειστικά ο ΕΟΔΥ (Τ: 210 52 12 000, 1135 – 24h/7d).

Παλαιότερα άρθρα: