Κορωνοϊός: Ο Έλον Μασκ κατασκευάζει αναπνευστήρες για ασθενείς

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεσή του να κατασκευάσει η εταιρεία του, Tesla, αναπνευστήρες για όσους νοσούν από κορωνοϊό γνωστοποίησε ο Έλον Μασκ. Ο επικεφαλής της εταιρείας-κολοσσού, μετά από έκκληση των ΗΠΑ για δωρεές αναπνευστήρων, με ένα tweet του υπογράμμισε πως σε περίπτωση ανάγκης θα συμβάλλει στην προσπάθεια που πραγματοποιείται.

Χθες, Τετάρτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι έχει συνομιλίες με την Κίνα και άλλες χώρες για να συμβάλουν στην αύξηση των προμηθειών σε υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ την ίδια ώρα η General Motors και η Ford Motor υποστήριξαν ότι βρίσκονται σε επαφή με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό.

«Θα φτιάξουμε αναπνευστήρες αν υπάρχει έλλειψη», δήλωσε ο Μασκ σε μήνυμά του στο Twitter, απαντώντας σε πρόταση ακολούθου του να προχωρήσει στη μετατροπή εργοστασίου για τον σκοπό αυτόν.

Το σχόλιο αυτό προσήλκυσε αμέσως εκατοντάδες απαντήσεις με τις οποίες χρήστες της εφαρμογής τον παρότρυναν να το κάνει.

«Αν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν πιστεύετε ότι υπάρχει τώρα έλλειψη, βάσει όλων των εκτιμήσεων, θα υπάρξει», δήλωσε χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτώσης. «Σας παρακαλούμε βοηθήστε», υπογράμμισε.

Εκτός της Tesla και του Μασκ, η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ κάλεσε χθες κατασκευαστικές εταιρείες των ΗΠΑ να δωρίσουν αναπνευστήρες σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας που αγωνίζονται κατά του νέου κορωνοϊού, καθώς παρατηρείται έλλειψη σε εθνικό επίπεδο.

Παλαιότερα άρθρα: