Κορωνοϊός: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα ελεγχθεί για τον ιό κι ας είχε επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα

Διαβάστε επίσης

Πληθαίνουν οι «φωνές» βουλευτών στη Βρετανία που ζητούν από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να εξεταστεί άμεσα για κορωνοιό καθώς είχε επαφές με την υπουργό Υγείας της Βρετανίας Ναντίν Ντόρις, που βρέθηκε θετική στον Covid- 19, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση με την βασίλισσα Ελισάβετ στο Ουέστμίνστερ.

Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ ξεκαθάρισε πως ο συντηρητικός πρωθυπουργός της χώρας δεν πρόκειται να υποβληθεί στην απαιτούμενη εξέταση.

Η 62χρονη υπουργός Υγείας, Ναντίν Ντόρις, μητέρα τριών παιδιών, άρχισε να αισθάνεται άσχημα την Παρασκευή και σήμερα ανακοίνωσε ότι έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Η ίδια ήρθε σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα. Παρακολούθησε μια δεξίωση στη Ντάουνινγκ Στριτ με τον Μπόρις Τζόνσον και συναντήθηκε με ψηφοφόρους.

Η 62χρονη είναι πλέον απομονωμένη και όπως αναφέρει στα social media, υποστηρίζει ότι αναρρώνει από την ασθένεια. Η ίδια πάντως ζει μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα της η οποία τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε έντονο βήχα. Όπως ανακοίνωσε η Ναντίν Ντόρις, η μητέρα της περιμένει τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Στο μεταξύ, έξι άτομα έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής στη Βρετανία με τα κρούσματα να ανέρχονται σε 382.

Πηγή: protothema.gr

Παλαιότερα άρθρα: