Κορονοϊός – Pfizer: H εταιρεία θα δώσει ακόμη 200 εκατ. εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ότι συμφώνησαν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που παρασκευάζουν κατά του κορονοϊού.

Οι νέες ποσότητες των εμβολίων έρχονται να προστεθούν στις 300. εκατ. δόσεις εμβολίου που προβλέπει η αρχική συμφωνία ανάμεσα στις εταιρείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Παράλληλα η Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα παραγγελίας επιπλέον 100 εκατ. δόσεων εμβολίου, επομένως οι συνολικές δόσεις εμβολίου που θα λάβει η Κομισιόν από Pfizer και BioNTech θα φτάσουν τις 600 εκατ.

Οι επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2021, ενώ περίπου 75 εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των εταιρειών.Ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό για να νικήσουμε αυτόν τον ιό και να ελέγξουμε την παγκόσμια πανδημία. Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη εκστρατειών εμβολιασμού στην Ευρώπη και παγκοσμίως, επεκτείνοντας την παραγωγική ικανότητα».

«Με αυτήν τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένουμε τώρα να παρέχουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πριν από το τέλος του έτους» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν σημείωσε: «Η ευρεία πρόσβαση σε λίαν αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια είναι καίριας σημασίας για τον τερματισμό της πανδημίας. Λάβαμε επιπρόσθετα μέτρα για την επέκταση της παραγωγικής μας ικανότητας στις δύο δισ. δόσεις το 2021. Θα ξεκινήσουμε αυτόν τον μήνα την παραγωγή στη μονάδα μας στο Μάρμπουργκ και ενισχύσαμε το δίκτυο παραγωγής μας με πρόσθετους εταίρους. Συνεχίζουμε να εκτιμούμε το πώς θα ανταποκριθούμε σε ακόμη υψηλότερες μελλοντικές απαιτήσεις για τα εμβόλιά μας σε συνεργασία με κυβερνήσεις, Αρχές και εταίρους σε όλα τα επίπεδα».

Παλαιότερα άρθρα: