Κορονοϊός: Πόση ώρα πρέπει να πλένουμε τα χέρια – Τι ισχύει για τα αντισηπτικά

Διαβάστε επίσης

Ο κορονοϊός έχει μολύνει παγκοσμίως περισσότερους από 100.000 ανθρώπους ενώ ως το πλέον αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισής του οι ειδικοί προτείνουν την τήρηση των κανόνων υγιεινής και κυρίως το συχνό πλύσιμο των χεριών.

89233830_2746559735398441_8196838126845427712_n

Πόση ώρα όμως πρέπει να πλένονται τα χέρια και τι ισχύει για τα αντισηπτικά;

Ο ΕΟΔΥ συνιστά:

Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20′‘,πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

Θα πρέπει να σαπουνίζετε καλά όλα τα σημεία του χεριού και να μην ξεχνάτε τα νύχια, γιατί εκεί κρύβονται αρκετά μικρόβια.

Κάθε φορά που θα πλένετε τα χέρια σας να τρίβετε τα δάκτυλα και τις παλάμες με παράλληλες κινήσεις.

Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Προσοχή! Η χρήση γαντιών μιας χρήσης δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση το πλύσιμο των χεριών

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν:

Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.

Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.

Πηγή: Health Report

Παλαιότερα άρθρα: