Κορωνοϊός: Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει όλες τις διεθνείς πτήσεις για δύο εβδομάδες

Διαβάστε επίσης

Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει όλες τις διεθνείς πτήσεις για δύο εβδομάδες από αύριο Κυριακή για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του σουνιτικού βασιλείου.

Η ίδια περίοδος 14 ημερών θα κηρυχθεί κατ’ εξαίρεση αργία για τους υπηκόους και τους κατοίκους του βασιλείου που δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στην επικράτεια εξαιτίας της αναστολής των πτήσεων ή στις περιπτώσεις που θα τεθούν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Στη Σαουδική Αραβία καταμετρώνταν ως σήμερα το πρωί 86 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η Νέα Ζηλανδία καλεί όλους όσους εισέρχονται στη χώρα να μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε σήμερα ότι όποιος επιστρέφει στη χώρα από τα μεσάνυκτα της Κυριακής και μετά θα πρέπει να παραμένει σε καραντίνα για 14 ημέρες, στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι πολίτες των μικρών χωρών του Νότιου Ειρηνικού όπου προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, πρόσθεσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Εξάλλου κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν θα γίνεται δεκτό στα λιμάνια της Νέας Ζηλανδίας ως τις 30 Ιουνίου, επεσήμανε η ίδια.

Η Άρντερν εξήγησε ότι αυτά είναι «ακραία και άνευ προηγουμένου» μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη Νέα Ζηλανδία έχουν καταγραφεί έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, αλλά κανένας θάνατος.

Παλαιότερα άρθρα: