Κορωνοϊός: Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας – Έλεγχοι της ΕΛΑΣ

Διαβάστε επίσης

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους και πραγματοποιούν ελέγχους στα έγγραφα των πολιτών κατά την περίοδο απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Στην Αθήνα, αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους και σημεία της πόλεις.

Οι ένστολοι σταματούσαν τους οδηγούς και αφού έλεγχαν αν στα ΙΧ βρίσκονταν μέχρι δύο άτομα, στη συνέχεια ζητούσαν τα απαραίτητα έγγραφα ή το sms που θα πρέπει να διαθέτουν οι πολίτες προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν.
5062601 (1)

Αν και πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι πολίτες φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένοι και είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία επεδείκνυαν στους αστυνομικούς.
5062488 (1)

Πάντως έχουν εκφραστεί και παράπονα, αφενός γιατί κάποια μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ πολίτες διαμαρτύρονται και υποστηρίζουν πως οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει να πιάνουν τα έγγραφα, γιατί έτσι μπορεί να μεταφέρουν τον κορωνοϊό. Για την ώρα πάντως φαίνεται πως δεν έχει χρειαστεί να επιβληθούν τα πρόστιμα των 150 ευρώ, αλλά γίνονται κυρίως συστάσεις.
5062524 (1)

5062503 (1)

Παλαιότερα άρθρα: