Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 11 νέα κρούσματα και έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο Τσιόδρας

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Σ. Τσιόδρα, 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 84.
Ενημέρωση πραγματοποίησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορωνοϊό, αλλά και για τα νέα προληπτικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί σύσκεψη για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε αρχικά στην ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, δηλαδή ανθρώπους με χρόνια νοσήματα. Επιπλέον, στα άτομα υψηλού κινδύνου συμπεριέλαβε ηλικιωμένους, παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας.

«Είναι καθήκον όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Δεν υπάρχει κάνω ότι θέλω και αγνοώ τις οδηγίες του κράτους και των ειδικών. Ζητών από τις ευπαθείς ομάδες να είναι προσεκτικές» σημείωσε ο κ. Κικίλιας στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό: «Όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας που ανέφερε πως τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα είναι 11. Το σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 84, οι 81 εκ των οποίων ελληνικής καταγωγής και οι 3 ξένης υπηκοότητας. 56 εξ αυτών προέρχονται από την εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Παλαιότερα άρθρα: