Κορωνοϊός – Τραμπ: Συνεργαζόμαστε με το Μεξικό για να ανασταλούν οι πτήσεις από την Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Σε αυστηροποίηση των μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού προχωρά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με το Μεξικό για να αναστείλει όλες τις πτήσεις από την Ευρώπη.

Η Ουάσινγκτον, με νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε, πριν από λίγες ώρες, για όλους τους Αμερικανούς πολίτες, τους καλεί να μην φεύγουν στο εξωτερικό για κανέναν λόγο και όσοι βρίσκονται σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν αυτό είναι εφικτό.

Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που εκδόθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, είναι επιπέδου 4 και αφορά όλες τις χώρες του πλανήτη, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, λόγω του παγκόσμιου αντίκτυπου του Covid-19», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο.

«Στις χώρες όπου υπάρχουν ακόμη επιλογές για να φύγουν μέσω εμπορικών διόδων, οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να οργανωθούν για να επιστρέψουν αμέσως», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ακυρώνονται στις πρεσβείες και τα προξενεία των περισσότερων χωρών τα καθιερωμένα ραντεβού για χορήγηση βίζας.

Δεν είναι σαφές, μέχρι στιγμής, πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση και για πόσο καιρό θα ισχύσει.

Οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χρήση της υδροξυλοχλοροκίνης κατά του κορωνοϊού, μίας θεραπείας που χρησιμοποιείται συνήθως για την ελονοσία, η οποία «έδειξε πολύ, πολύ ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα», ανακοίνωσε, την προηγούμενη ημέρα, ο πρόεδος Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα μπορέσουμε να έχουμε διαθέσιμο το φάρμακο τούτο σχεδόν αμέσως», διαβεβαίωσε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο εκτιμώντας πως η θεραπεία αυτή θα μπορούσε να «αλλάξει τα δεδομένα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Τραμπ κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων να επιταχύνουν την κυκλοφορία δυνητικών θεραπειών για τον κορωνοϊό, λόγω της τάχιστης εξάπλωσής του, υποστηρίζοντας πως θα αποτελέσουν μία σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπισή του ενώσο οι έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου ακόμη βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.

Παλαιότερα άρθρα: