Κορωνοϊός – Τραμπ: Θα εφαρμόσουμε νόμο πολέμου στη μάχη κατά της νόσου

Διαβάστε επίσης

Δραστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού λαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει νόμο που εφαρμοζόταν σε καιρό πολέμου για να πιέσει την αμερικανική βιομηχανία να παράξει τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες.

«Ολοκληρωτικό θρίαμβο» υποσχέθηκε συγκεκριμένα ο πλανητάρχης σχετικά με τη μάχη κατά της πανδημίας.

Ο νόμος που θα ενεργοποιηθεί για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού εφαρμόστηκε το 1950, στο ξέσπασμα του πολέμου της Κορέας, και δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την εξουσία να διατάξει τη δημιουργία του απαραίτητου εξοπλισμού.

Στην περίπτωση του κορωνοϊού, θα εξασφαλιστεί βάσει του νόμου, ότι θα παραχθούν περισσότερες προστατευτικές μάσκες και αναπνευστήρες.

«Κάθε γενιά Αμερικανών έχει κληθεί να κάνει θυσίες για το καλό του έθνους» διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος συνέκρινε τις προσπάθειες καταπολέμησης του κορωνοϊού με εκείνες που καταβλήθηκαν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε, ακόμη, το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων ΗΠΑ- Καναδά για όλες τις «μη αναγκαίες» μετακινήσεις.

«Στη βάση μιας αμοιβαίας συμφωνίας, θα κλείσουμε προσωρινά τα βόρεια σύνορά μας με τον Καναδά για όλες τις μη αναγκαίες μετακινήσεις» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι εμπορικές συναλλαγές δεν θα πληγούν», συμπλήρωσε.

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί, ο ιός εξαπλώθηκε και στις 50 πολιτείες

Περίπου οι μισοί θάνατοι από τον κορωνοϊό δηλώθηκαν στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ενώ η πλειοψηφία των θυμάτων στην Αμερική είχε ηλικία άνω των 60 ετών, όπως συμβαίνει και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μόνο σε δύο περιπτώσεις, η μία στην Νέα Υόρκη και η άλλη στο Σιάτλ τα θύματα ήταν αντίστοιχα 50 και 40 ετών, ενώ οι 101 θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες.

Την Τρίτη το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ανέβηκε στους 5.600 ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα εκατοντάδες άλλοι μαθαίνουν ότι νοσούν τον ιό καθημερινά.

Την ίδια στιγμή οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού πλήττουν σφοδρά την αγορά εργασίας και οι απώλειες αναμένονται πολύ πιο μεγάλες από ότι έδειχναν οι εκτιμήσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Παλαιότερα άρθρα: