Κορωνοϊός – Βρετανία: Άλλοι 29 νεκροί σε ένα 24ωρο – Η κυβέρνηση διαψεύδει «λουκέτο» στο Λονδίνο

Διαβάστε επίσης

Επιπλέον 29 άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των νεκρών στη Βρετανία μέσα σε ένα 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 128. Την ίδια ώρα, πολλοί επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση δεν είναι πλέον αναστρέψιμη μετά την πολιτική της «ανοσίας της αγέλης» της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Το εθνικό σύστημα της Βρετανίας, που ανακοίνωσε τον αριθμό των νεκρών, διευκρίνισε ότι οι νεκροί έχουν ηλικία από 47 έως 96 χρονών και είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα, τα φαρμακεία έλαβαν εντολή να μην ενθαρρύνουν τη μαζική κατανάλωση φαρμακευτικών προϊόντων, ενώ εν μέσω πανικού στα σούπερ μάρκετ, με άδεια ράφια και ουρές, οι αρμόδιοι κάλεσαν το κοινό να δείξει ψυχραιμία, λέγοντας ότι η εφοδιαστική αλυσίδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες, ακόμη και σε περίπτωση μεγάλου προβλήματος.

Αστυνομία και γιατροί μπορούν να θέσουν υπό κράτηση ύποπτα κρούσματα

Πλέον, η αστυνομία και οι αξιωματικοί των δημόσιων υπηρεσιών υγείας μπορούν να θέτουν υπό κράτηση ανθρώπους που θεωρούνται ύποπτοι ως κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Την ίδια εξουσία έχουν και οι υπηρεσίες μετανάστευσης.

Η κυβέρνηση διαψεύδει λουκέτο στο Λονδίνο

Την ίδια ώρα, οι φήμες θέλουν την κυβέρνηση να βάζει γενικό «λουκέτο» στο Λονδίνο και να θέσει περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ διέψευσε κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι δεν έχει καμία προοπτική, ωστόσο σημείωσε ότι μπορεί να τεθούν νέοι περιορισμοί σε παμπς και καφέ στη βρετανική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, διέψευσε ότι θα υπάρξουν περιορισμοί μεταφοράς ή στην είσοδο ή έξοδο από το Λονδίνο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτές τις πληροφορίες.

Πάντως, εντός της ημέρας αναμένεται ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα για παμπς, καφετέριες, μπαρ και θέατρα, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να ζητά από τους κατοίκους κυρίως της πρωτεύουσας, όπου ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, να αποφεύγουν τις δημόσιες συναθροίσεις.

Παλαιότερα άρθρα: