Κοστέλλο:Δεν πρέπει να ζητήσουμε επιπλέον πράγματα από την κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα κλιμάκια των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο έκανε στην παρέμβασή του θετικές αναφορές για την υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου για το 2016 και τη δυνατότητα της Ελλάδας να αξιοποιήσει την ευκαιρία που της παρουσιάζεται για να επιστρέψει στις αγορές. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα. Μπορεί να επιτύχει τους στόχους εάν τους πιστέψει», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει εκ νέου την ευκαιρία η οποία είχε παρουσιαστεί το 2014. «Έχουμε ξαναβρεθεί στο ίδιο σημείο το 2014 και είναι πολύ σημαντικό να μην χαθεί πάλι η ευκαιρία. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας» τόνισε, προσθέτοντας πως μένουν λίγα ακόμη να νομοθετηθούν σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων και ότι το βασικό που πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστούν τα ψηφισμένα. «Δεν πρέπει να μετακινούνται τα γκολπόστ, η νομοθεσία υπάρχει», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Κοστέλο απέστειλε μήνυμα και προς τους υπόλοιπους θεσμούς, επισημαίνοντας ότι «η μπάλα είναι και στους θεσμούς. Δεν πρέπει να ζητήσουμε επιπλέον πράγματα από την κυβέρνηση από αυτά που έχουν συμφωνηθεί, και μετά το 2018 να αποσαφηνίσουμε τα θέματα για το χρέος».

Παλαιότερα άρθρα: