Κοτανίδου: Σε ποια περίπτωση θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία λόγω κορωνοϊού

Διαβάστε επίσης

Για τα τακτικά χειρουργεία και το πότε θα σταματήσουν αν υπάρξει διπλασιασμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στις ΜΕΘ έκανε λόγο η καθηγήτρια και πρόεδρος της Ελληνικής Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η κα Κοτανίδου σημείωσε ότι το ΕΣΥ έχει θέσει ως όριο συναγερμού τον διπλασιασμό των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπεία για να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία.

Η καθηγήτρια συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ είναι 73 κι αν φτάσουν τους 150, τα τακτικά χειρουργεία θα σταματήσουν.

Επιπλέον, η κ. Κοτανίδου επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια Μονάδων Εντατικής για τους ασθενείς με κορωνοϊό που θα νοσήσουν βαριά, ενώ πρόσθεσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αυξηθούν οι ΜΕΘ μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της Βουλής, αλλά οι διαδικασίες θέλουν κάποιο χρόνο.

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται οτι πιέζεται πάρα πολύ η Αττική. Προσπαθούμε να εκτονώσουμε το πρόβλημα μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, να βοηθηθούμε όλοι», κατέληξε η καθηγήτρια.

 

Παλαιότερα άρθρα: