Κοτζιάς: Υπάρχουν νέα σχέδια για κοινές περιπολίες. Δεν θα περάσουν

Διαβάστε επίσης

«Η ιστορία των κοινών περιπολιών όσον αφορά τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, τη Σύνοδο Κορυφής, έχει τελειώσει», αλλά «δεν θα περάσουν τα σχέδια που κάνουν κάποιοι στην Επιτροπή, για έναν καινούριο σχεδιασμό για τη νέα Ακτοφυλακή, και έχουν στο μυαλό τους ότι αυτή μπορεί να κάνει κοινές περιπολίες». «Αυτή θα είναι μια διαπραγμάτευση που θα κρατήσει, στο καινούριο έγγραφο που φτιάχνει η Επιτροπή για την Ακτοφυλακή, δέκα μήνες με δύο χρόνια».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε όλες τις πτυχές του προσφυγικού, την FRONTEΧ, τους ευρωπαίους εταίρους και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Εμείς» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών «είμαστε υπέρ της συνεργασίας, προωθούμε τη συνεργασία, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση συντονισμού», «με την Τουρκία πρέπει να μιλάμε εμείς και όχι μέσω τρίτων, διότι οι τρίτοι δεν φροντίζουν τα δικά μας συμφέροντα αλλά τα δικά τους».

Ο κ. Κοτζιάς επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας πληρώνει αποφάσεις άλλων, υπογραμμίζει ότι «πρέπει να γίνει συνεννόηση με την Τουρκία», ότι «στη Βαλέτα και στη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, με την ηγεσία της Τουρκίας, συμφωνήσαμε για μια σειρά μέτρων», αποκαλύπτοντας ότι υπήρξε «την προηγούμενη Παρασκευή, συνάντηση των τεχνικών ομάδων στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες προσπαθούν να διαχειριστούν το ζήτημα».

Παλαιότερα άρθρα: