Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Ερντογάν τραυμάτισε, δεν θεράπευσε

Διαβάστε επίσης

Για μια επίσκεψη η οποία τραυμάτισε και δεν θεράπευσε κάνει λόγο, σε συνέντευξή του, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στην διήμερη παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Την Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει και να κάνει τον απολογισμό της επίσκεψης Ερντογάν στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συμπληρώνει ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, επισημαίνει ότι χάθηκε μια ευκαιρία ουσιαστικής βελτίωσης του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και κάποιοι στην κυβέρνηση οφείλουν εξηγήσεις γι’ αυτό.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουμουτσάκο, δεν υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία δεν μπόρεσε να αντιληφθεί έγκαιρα τα μηνύματα που έστελνε η Άγκυρα εδώ και καιρό.

Ερωτηθείς από το πρακτορείο για το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ο τομεάρχης της Ν.Δ. ασκεί έντονη κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τονίζοντας ότι δεν έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για το θέμα.

Παλαιότερα άρθρα: