Κουράκης: Η συμμετοχή στην απεργία ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

«Το κόμμα, τα κινήματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις διεκδικήσεις ανεξάρτητα ποιος είναι πάνω στην κυβέρνηση» ανέφερε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, με αφορμή την προτροπή του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή πανελλαδική απεργία. Όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή, τόσο ισχυροποιεί και τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, τόνισε.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή του Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Κουράκης είπε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.

«Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνεχίσουν αδιάκοπα τον αγώνα τους στο σύνολο των αιτημάτων τους, δεν ασκούν κυβερνητική πολιτική τα κόμματα. Τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν διεκδικήσεις καλούν τον κόσμο να συμμετέχει και αυτή η συμμετοχή όσο πιο μεγάλη είναι τόσο ισχυροποιεί και τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές» τόνισε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία με τα «κόκκινα δάνεια», τον ΦΠΑ και τα άλλα ανοιχτά θέματα, ο κ. Κουράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και μάλιστα -όπως είπε- θα είναι θετική για την κυβέρνηση.

πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ και the press project

Παλαιότερα άρθρα: