Κουτσούμπας: «Μνημόνιο 5 το Σχέδιο Ταμείου Ανάκαμψης, είμαστε στο χείλος του γκρεμού»

Διαβάστε επίσης

Την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και τη λήψη μέτρων σε όλους τους χώρους υπερμετάδοσης, ζήτησε εκ νέου ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «είμαστε πλεον στο χείλος του γκρεμού και ο κόσμος βγαίνει πια από τα ρούχα του».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποθεώνει την ατομική ευθύνη» γιατί πυξίδα της για όλες τις επιλογές της είναι η εξυπηρέτηση της οικονομίας των λίγων επιχειρηματικών κολοσσών και την κάλεσε να σταματήσει «να αναμασά την καραμέλα ότι οι συγκεντρώσεις ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού, παρατήρησε ότι αυτό σκόνταψε στις δεσμεύσεις της ΕΕ και στα παζάρια και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους φαρμακευτικούς ομίλους και στα καπιταλιστικά κράτη.

Για το σχέδιο που αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο χαρακτήρισε Μνημόνιο 5.0, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση ψάχνει για συναινέσεις και πρόθυμους για μορατόριουμ που θα τους βρει στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε άλλα κόμματα, όχι όμως στο λαϊκό κίνημα γιατί εκεί θα βρει κλειστές πόρτες.

Παλαιότερα άρθρα: