Ξέφραγο αμπέλι και πάλι η Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Ξέφραγο αμπέλι γίνεται ξανά η Ελλάδα αφού πλέον οι λαθρομετανάστες δεν θα συλλαμβάνονται και ως εκ τούτου θα κρατούνται στα κέντρα κράτησης πρώτης υποδοχής αλλά θα αφήνονται τελείως ελεύθεροι.  Σήμερα, Τετάρτη ανοίγουν τα κέντρα κράτησης σε όλη την επικράτεια και όπου υπάρχουν αλλοδαποί θα αφήνονται ελεύθεροι. Δυστυχώς, είναι βέβαιο πως σε λίγο καιρό πολλές περιοχές και γειτονιές της Αθήνας θα έχουν γκετοποιηθεί και πάλι.

Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως  η Μ Η κράτηση Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα.  Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους – αφού ταυτοποιηθούν –  θα  τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας.

Επισημαίνεται δε ότι ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών από πλευράς χωροταξικής κατανομής συγκεντρώνεται στην περιοχή της πρωτευούσης, δημιουργώντας μάλιστα εθνικές παροικίες. Όμως κατά κοινή διαπίστωση, υπάρχει πρόβλημα αφομοίωσης από τις ντόπιες κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ξένων πληθυσμών, κυρίως των τριτοκοσμικών. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπου οι ενυπάρχουσες κοινωνικές υποδομές δεν αντέχουν άλλο την απορρόφηση της συνεχώς ογκούμενης πολυεθνικής κοινότητας των αλλοδαπών.

Παλαιότερα άρθρα: