Ξεκίνησε τα τηλέφωνα ο Σαμαράς για να γλιτώσει όσους στήριξαν Τζιτζικώστα

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Τις τελευταίες ημέρες έντονη κινητικότητα παρατηρείται γύρω από την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα και σίγουρα όχι για καλό λόγο. Η υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, εντούτοις φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες έχει… ξεμείνει από καύσιμα.

Όσοι παρακολουθούν στενά την προεκλογική εκστρατεία και ξέρουν από εκλογές μπορούν εύκολα να διαισθανθούν την απότομη πτώση της δυναμικής της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα.

Οι αποτυχημένες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, είτε με την μορφή κονσέρβας (σε Mega και ΣΚΑΙ) είτε ως προσκεκλημένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου την προηγούμενη Δευτέρα (που μετατράπηκε σε τηλεοπτικό Βατερλώ), έφεραν στην επιφάνεια ένα σοβαρό έλλειμμα πολιτικού προγραμματικού λόγου και αντίληψης και δημιούργησαν κλίμα καχυποψίας ως προς τις ικανότητες του νεαρού πολιτικού να σηκώσει στις πλάτες του την κεντροδεξιά παράταξη.

Έστω και καθυστερημένα, απο εκείνους που διαισθάνθηκαν την έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα υπήρξε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Οι πληροφορίες που διαθέτουμε είναι πως ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη ξεκινήσει τα τηλέφωνα προκειμένου να τραβήξει διακριτικά όσα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πρόσκεινται σε αυτόν και τάχθηκαν ανοικτά υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα από τις πρώτες κιόλας ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας.

Ενδεικτικό είναι δε πως βουλευτές όπως η Άννα Ασημακοπούλου και Νότης Μηταράκης έχουν σταματήσει πλέον τις δημόσιες τοποθετήσεις τους υπέρ της υποψηφιότητας αναμένοντας προφανώς τις εσωκομματικές εξελίξεις για να πάρουν και πάλι ξεκάθαρη θέση.

Η απότομη απώλεια της δυναμικής του σε συνδυασμό με το “μπετονάρισμα” παραδοσιακών ψηφοφόρων από τον Βαγγέλη Μειμαράκη αλλά και την εντυπωσιακή διείσδυση της υποψηφιότητας Μητσοτάκη σε δυναμικά κοινά των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, δημιούργησαν την προηγούμενη εβδομάδα έντονη παραφιλολογία σχετικά με τις προθέσεις του κ Τζιτζικώστα. Δεν είναι τυχαίο δε πως το όνομα του ακούστηκε και στην συζήτηση του ποιος υποψήφιος είναι έτοιμος να αποχωρήσει για να μην μετρηθεί από το εκλογικό σώμα την επόμενη Κυριακή…

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο Απ. Τζιτζικώστας θα συμμετάσχει κανονικά στις εσωκομματικές εκλογές έχοντας όμως χάσει πέραν από την εκλογική δυναμική του και εκείνους τους συμμάχους που τον εμψύχωσαν (;) στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του…

Παλαιότερα άρθρα: