Ξεβράστηκε φάλαινα στην Κρήτη-Επιχείρηση για τη διάσωσή της

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση έχει στηθεί από νωρίς το πρωί  από άνδρες του λιμενικού στους Καλούς Λιμένες, λόγω φάλαινας, που εντοπίστηκε σε παραλία της περιοχής.

Συγκεκριμένα το θηλαστικό, μήκους 5 μέτρων, εντόπισε πολίτης στις 7 το πρωί, που περνούσε από την παραλία της Καραβόρβυσης και ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές. Άμεσα λιμενικοί έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να δουν, τι είχε συμβεί.

Από εκείνη την ώρα προσπαθούν με τη βοήθεια και κατοίκων της περιοχής να οδηγήσουν τη μικρή φάλαινα πίσω στο φυσικό της περιβάλλον, μέσα στη θάλασσα, αλλά εκείνη… επιστρέφει πίσω.

Όλοι μαζί την έχουν οδηγήσει δεκάδες φορές μέχρι τώρα μέσα στο νερό και εκείνη μετά από λίγη ώρα βγαίνει και πάλι στην παραλία. Σύμφωνα με τους λιμενικούς, οι οποίοι έχουν ενημερώσει και το ΕΛΚΕΘΕ,  προφανώς το φαλαινάκι έχει αποπροσανατολιστεί, γι΄αυτό και δε μπορεί να “ανοιχτεί” μέσα στη θάλασσα και να συνεχίσει το ταξίδι της.

Εν τω μεταξύ, όπως διαπιστώθηκε, η φάλαινα φέρει μικροτραυματισμούς στο σώμα της, χωρίς όμως να είναι εκείνοι, που την εμποδίζουν να επιστρέψει στη θάλασσα.

Πηγή: neakriti.gr

Παλαιότερα άρθρα: