Κύπρος, Ισπανία και Τουρκία στέλνουν βοήθεια στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές

Διαβάστε επίσης

Η Κύπρος και η Ισπανία θα σταθούν εμπράκτως στο πλευρό της Ελλάδας, που δοκιμάζεται από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, στέλνοντας για να βοηθήσουν 60 πυροσβέστες, 4 διασώστες-νοσηλευτές, 2 πυροσβεστικά οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair.

Η κυπριακή ομάδα θα φτάσει στη χώρα μας με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και οι άνθρωποι που την απαρτίζουν θα βοηθήσουν με ότι μέσο διαθέτουν στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κυπρου, Μάρκος Τράγκολας ενημέρωσε πως η ομάδα θα επιχειρήσει κάτω από τις οδηγίες συνδέσμου του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας.

«Μεγάλο “ευχαριστώ” στην Κύπρο και στην Ισπανία για την άμεση κινητοποίηση ομάδων πυροσβεστών, διασωστών, πυροσβεστικών οχημάτων και αεροπλάνων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική. Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη», αναφέρει στο twitter o επίτροπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Παράλληλα πρόθυμη να συμπράξει, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια είναι και η Τουρκία, όπως τόνισε στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο Τούρκος εταίρος του Μελβούτ Τσαβούσογλου, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Παράλληλα,από νωρίς το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται οι Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας, Δημήτρης Τζανακόπουλος μαζί με τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής για το συντονισμό των επιχειρήσεων.

Παλαιότερα άρθρα: