Κύριε Πιερρακάκη κάντε έναν ενιαίο τετραψήφιο αριθμό κοινό για όλους τους αυτοκινητόδρομους

Διαβάστε επίσης

Μπορεί να μοιάζει απλό, αλλά δυστυχώς στη χώρα μας όσο πιο απλό είναι ένα ζήτημα τόσο πιο δύσκολο είναι να υλοποιηθεί.

Ο λόγος για την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου τετραψήφιου αριθμού έκτακτης ανάγκης και ενημέρωσης για τους χρήστες όλων των αυτοκινητόδρομων.

Τώρα πλέον που στην Ελλάδα ολοκληρώνεται το δίκτυο των οδικών αξόνων είναι πραγματικά ουσιαστικό για όλους, Έλληνες και ξένους, να υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με ένα εύκολο τρόπο.

Έως σήμερα κάθε ένας αυτοκινητόδρομος έχει το δικό του τετραψήφιο αριθμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε οδηγός που κινείται σε ένα τεράστιο οδικό δίκτυο θα πρέπει να θυμάται που βρίσκεται και ποιον αριθμό θα πρέπει να καλέσει εφόσον παρουσιαστεί ανάγκη. Είναι προφανές ότι αυτό είναι από δύσκολο έως αδύνατο. Και αυτό σε μια κρίσιμη ώρα μπορεί να είναι καθοριστικό.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης έχει αποδείξει, στο σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του, ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει γνώση του αντικειμένου αλλά ταυτόχρονα προωθεί και πρακτικές λύσεις για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη.

Ξεκινώντας από τη λειτουργία του 112, έως τις νέες ταυτότητες και από τον ενιαίο αριθμό που απλοποιεί τις δοσοληψίες του πολίτη με το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση έχει δείξει ότι αντιλαμβάνεται το ρόλο του υπουργείου του στην υπηρεσία του πολίτη.

Προφανώς πρέπει να ασχοληθεί και με πιο σύνθετα ζητήματα όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων άμυνας αλλά αυτό παρέλκει να εξεταστεί αυτή τη στιγμή.

Άρα, για τον Κυριάκο Πιερρακάκη θεωρούμε ότι παραβιάζουμε ανοικτές θύρες, καλώντας τον να υιοθετήσει τη δημιουργία του ενιαίου τετραψήφιου αριθμού για τους αυτοκινητόδρομους.

Είναι ένα μικρό βήμα και μικρό κόστος και θα έχει ένα εξαιρετικά μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Παλαιότερα άρθρα: