“Κωσταλέξι” Καλλιθέας: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που της έσωσαν τη ζωή

Διαβάστε επίσης

Ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι» είδε πριν λίγο καιρό, το φως της δημοσιότητας στην Καλλιθέα, το οποίο σόκαρε το πανελλήνιο! Εκεί για οχτώ ολόκληρα χρόνια, μια ανάπηρη και ορφανή γυναίκα 36 ετών, είχε πέσει θύμα μιας 77χρονης Ρωσοπόντιας, η οποία είχε αναλάβει να τη φροντίζει.

Η Ρωσοπόντια μαζί με έναν 50χρονο συγγενή της, είχαν φυλακισμένη και βασάνιζαν τη Μαρία Παπαδοπούλου, ώστε να εισπράττουν έτσι την σύνταξή της. Η άτυχη γυναίκα, σώθηκε τελικά χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων, οι οποίοι κατήγγειλαν το αποτρόπαιο περιστατικό και από τον Ιούλιο νοσηλεύεται, έχοντας χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της Μαρία έφυγε από τη ζωή. Η 77χρονη με τον συγγενή της, με το πρόσχημα ότι θα την πρόσεχαν, απέσπασαν την ακίνητη περιουσία της αλλά και τη σύνταξη των 1.200 ευρώ που έπαιρνε, αφήνοντάς την στην κυριολεξία να «σαπίσει».

Ειδικότερα, οι δυο δράστες, κρατούσαν την ανάπηρη γυναίκα σε ένα μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο όπως τα ζώα, αφήνοντάς την να σαπίζει από τις κατακλίσεις.

Οι μαρτυρίες σοκάρουν! Η υπάλληλος της Υγειονομικής Υπηρεσίας, Τρισεύγενή Δρούλια περιγράφει στο star, με δάκρυα στα μάτια το θέαμα που αντίκρισε:

«Τα μάτια της δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ- μου ζητούσαν βοήθεια! Ήταν φρικτό! Έχω μεγάλη πείρα. Πρώτη φορά λύγισα. Έκλαιγα. Και τώρα που το θυμάμαι πάλι κλαίω. Είδα έναν ανθρώπινο σκελετό, πληγιασμένο, που μύριζε φοβερά. Μπήκαμε μέσα. Η κοπέλα ήταν ημίγυμνη. Από τη μέση και κάτω είχε σαπίσει. Οι κατακλίσεις της ήταν σε προχωρημένο στάδιο. Την είχαν ξαπλωμένη πάνω σε μουσαμά, χωρίς σεντόνια μέσα στο κατακαλόκαιρο. Μια ηλικιωμένη της έριχνε πάνω στις πληγές οινόπνευμα μπλε.
Μαζί στο σπίτι ήταν και ένας άντρας. Τη ρωτήσαμε για την έχει έξω και απάντησε “για να την πλένουμε με λάστιχο”. Το σπίτι μέσα πεντακάθαρο και η κοπέλα έξω σάπιζε, εκτεθειμένη σε μύγες και μικρόβια. Η ηλικιωμένη έβριζε. Φυλάγαμε καραούλι με τη συνάδελφο, γιατί φοβόμασταν μην την απειλήσουν, τη χτυπήσουν ή τη δηλητηριάσουν. Το κορίτσι ψέλλιζε και ικέτεψε “σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ! Βοηθήστε με. Διώξτε τους”. Στην αριστερή πλευρά του προσώπου είχε σημάδια και μια φρέσκια ουλή. Την ρώτησα και απάντησε ότι την χτύπησε η γυναίκα».

Και ο οδηγός του ασθενοφόρου, Αντώνης Νουράκας, που μετέφερε το θύμα στο νοσοκομείο μιλάει στο Star και δηλώνει σοκαρισμένος από το θέαμα που αντίκρισε.

«Ήταν ένας σκελετός που απλά μιλούσε. Ευτυχώς που πήγαμε εμείς εκεί, δεν της έμεναν πολλές μέρες. Την κοπέλα την είχαμε ξαναμεταφέρει στο νοσοκομείο πριν 5 χρόνια. Τότε ήταν στα κιλά που έπρεπε και καθαρή. Όταν την είδα «πάγωσα». Δεν ήθελα να πιστέψω ότι ήταν η ίδια κοπέλα.»
Τελικά η Μαρία σώθηκε την τελευταία στιγμή, όχι όμως και το πόδι της, το οποίο οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν λόγω προχωρημένης σήψης. Το μαρτύριο της πλέον έχει τελειώσει. Η 36χρονη είναι ακόμα στο νοσοκομείο, ενώ δηλώνει πως η όρεξη της για ζωή καθημερινά αυξάνεται και τονίζει ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τη γυναίκα που της έσωσε τη ζωή.

Παλαιότερα άρθρα: