Κυβερνητικές πηγές: Δίνεται μάχη επί πολλών θεμάτων

Διαβάστε επίσης

Δίνεται μάχη επί πολλών ζητημάτων που αναφέρονται στο κείμενο που κατέθεσε το Eurogroup, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς στη σημερινή σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης είναι να σταλεί πολιτικό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ότι η Ελλάδα οδεύει προς μία συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης, επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και όπως μεταφέρει το ΑΜΠE, με αυτόν τον τρόπο, η ΕΚΤ θα μπορέσει να αυξήσει άμεσα τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA).

Οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι τόσο στο Eurogroup, όσο και στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης, η κατάσταση ήταν και παραμένει πολωμένη, με τα κράτη – μέλη διχασμένα.

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, υπάρχουν χώρες, με πρώτη τη Γερμανία, που τηρούν πολύ σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας και άλλες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία, που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

 

Παλαιότερα άρθρα: