«Κυνηγούν τον κατάσκοπο» στο κόμμα της Μέρκελ

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μετά τις φωτιές που άναψε δήλωση του πρώην υπουργού οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στον New Yorker, σχετικά με τον γερμανό βουλευτή του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU που τον επισκέφθηκε μία ημέρα πριν από το δημοψήφισμα και του δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Δεν πιστεύω σε αυτά που σας κάνουν», η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τιτλοφορεί δημοσίευμα ως «Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) «κυνηγούν τον κατάσκοπο».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο κόμμα αναζητούν τον αποστάτη που σύμφωνα με τον έλληνα πρώην υπουργό προέβει σε αυτή την κίνηση. Ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU και CSU δήλωσε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα κανένας βουλευτής δεν είχε δηλώσει επίσκεψη στην Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να λάβει και αποζημίωση για το ταξίδι του. Αν όμως όντως προέβει σε μία τέτοια κίνηση χωρίς να ενημερώσει την κοινοβουλευτική ομάδα ή το κόμμα του, δεν καταλαβαίνω γιατί να το κάνει τώρα, πόσο μάλλον να ζητήσει και αποζημίωση για τα έξοδά του.

Η Die Welt, σε δικό της δημοσίευμα για αυτό το θέμα απευθύνει έκκληση στον βουλευτή του CDU να αποκαλυφθεί μόνος του γιατί όπως εκτιμά, θα το κάνει ο κ. Βαρουφάκης για αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτικότητα των Σόιμπλε και Μέρκελ είναι στα ύψη, με τη δεύτερη να ετοιμάζεται σύμφωνα με το Spiegel να διεκδικήσει και τέταρτη θητεία. Μπορεί η δήλωση συμπόνιας ενός βουλευτή του κόμματος να φαντάζει ως συμβολική αποστασία, στην πραγματικότητα όμως δεν σημαίνει τίποτα για το κόμμα της Μέρκελ που δεν έχει σημειώσει καμία ήττα στο διάστημα διαχείρισης τις κρίσης του Νότου.

Παλαιότερα άρθρα: