Κύπελλο τέλος, εξελίξεις ενόψει

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Μανόλης Καμπουράκης

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ μετά την νίκη του επί της Ξάνθης. Στο Λιμάνι κρατούσαν χαμηλούς τόνους τόσο στα μεταγραφικά όσο και για τον νέο πρόεδρο μέχρι τον τελικό προκειμένου η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη στον αγώνα και να στηριχθεί από την διοίκηση. Μετά την κατάκτηση και τον κατευνασμό των πανηγυρισμών στον Ολυμπιακό άλλαξαν το mode και πλέον κινούνται για την στελέχωση της ομάδας της επόμενης περιόδου. Όπως φαίνεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα οριστεί στα 10 εκατ. και θα καλυφθεί όλη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το ποσό αυτό θα προστεθεί στα χρήματα του Τσαμπιονς Λιγκ και θα διατεθεί για τις μεταγραφές της ομάδας.

Πρώτη και σημαντικότερη εξέλιξη είναι η παραμονή του Περέιρα. Με τον Πορτογάλο στον πάγκο ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ αλλά δεν απέδωσε καλό ποδόσφαιρο. Ονόματα προπονητών δεν έχουν έρθει στην επιφάνεια αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε εντελώς την περίπτωση να χωρίσουν οι δρόμοι Ολυμπιακού και προπονητή. Εφόσον κλείσει το θέμα προπονητή και η ομάδα συνεχίσει με Περέιρα θα μπει μπροστά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας.

Όπως κάθε χρόνο το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού έχει αντιληφθεί τις αδυναμίες της ομάδας και έχει ολοκληρώσει σε ένα μεγάλο βαθμό τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι πόσο γρήγορα θα μετουσιωθούν ο σχεδιασμός και τα σενάρια σε μεταγραφές. Πάντως η πρώτη κίνηση Μαρινάκη είναι γεγονός. Ο πρόεδρος παρενέβη προσωπικά στην υπόθεση Φουστέρ και ο Ισπανός ανανέωσε για άλλα δύο χρόνια. Στα υπόλοιπα μεταγραφικά θα ενταχθούν σύντομα στην ομάδα οι παίκτες που αποκτήθηκαν από το ελληνικό πρωτάθλημα ενώ θα επιστρέψει για την προετοιμασία και ο Κολοβός. Όσον αφορά τις φήμες που έχουν προκύψει για τις μεταγραφές από το εξωτερικό σε πρώτο πλάνο βρίσκεται πάντα ο Καρίγιο ενώ το τελευταίο όνομα που προέκυψε για την άμυνα ήταν αυτό του Ντε Μαϊό της Τζένοα έλεω Φετφατζίδη. Τέλος οι Πειραιώτες φαίνεται πως κινούνται για τον Σαμπαλί της Παρί ελπίζοντας να βγει Μαζουακού Νο:2.

Επίσης πολύ σημαντικές εξελίξεις θα υπάρξουν και στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η παρουσία του Κομινάκη στον τελικό ενός ατόμου που έχει πολύ καλές σχέσεις με την διοίκηση της ομάδας μέχρι την αποχώρησή του το 2010 έδωσε τροφή για δημοσιεύματα σχετικά με την υποψηφιότητά του για τον προεδρικό θώκο. Όπως είπαμε ο Μαρινάκης μπορεί να παραιτηθεί από πρόεδρος όμως θα μείνει κοντά στον Ολυμπιακό με την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου να αποτελεί την επιβεβαίωση των προθέσεών του.

Παλαιότερα άρθρα: