Κυρίτσης: Δύσκολη και επικίνδυνη η κατάσταση στην Ειδομένη

Διαβάστε επίσης

Δύσκολη και επικίνδυνη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ειδομένη, μετά και τα χθεσινά επεισόδια, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού της Κυβέρνησης Γιώργος Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι το κράτος ήταν παρόν χθες στην περιοχή και ότι με την παρουσία του απέτρεψε τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στα επεισόδια ενώ κατηγόρησε και την πλευρά της ΠΓΔΜ για «αψυχολόγητη βία».

Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι από τα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκαν περισσότερα από 300 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, πολλοί από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κιλκίς και επτά νοσηλεύτηκαν, χτυπημένοι από πλαστικές σφαίρες.

Αναφερόμενος στη χειρόγραφη επιστολή που ήταν γραμμένη στα αραβικά σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται «προς μία αυστηρότερη συνεννόηση με τις ΜΚΟ και με τον κόσμο που απασχολούν ακόμα και με διασυνοριακό τρόπο» συμπληρώνοντας ότι «ζητάμε από την ΕΕ να αλλάξει ο τρόπος που γίνεται ο συνολικός χειρισμός του όλου ζητήματος, δηλαδή η λογική είναι να χρηματοδοτούνται τα κράτη τα οποία έχουν την ευθύνη της διαχείρισης των κρίσεων άρα όταν υπάρχει διεθνής βοήθεια θα πρέπει να δίνεται στο κράτος».

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση όταν ξεκινήσουν οι πρώτες ομαδικές μετεγκαταστάσεις σε χώρες της ΕΕ αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο και για τους πιο δύσπιστους να έρθουν να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να μεταφερθούν σε αυτούς τους χώρους.

Παλαιότερα άρθρα: