Λείπουν τα ηχητικά ντοκουμέντα από το μαύρο κουτί του Norman Atlantic

Διαβάστε επίσης

Όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα λείπουν από το μαύρο κουτί του Norman Atlantic που έπιασε φωτιά στις 28 Δεκεμβρίου καθώς εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ανκόνα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην πρόοδο των ερευνών για το κατά πόσον οι διαδικασίες που προβλέπονται για την εκκένωση του πλοίου εφαρμόστηκαν σωστά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, ο σκληρός δίσκος που περιείχε το υλικό αυτό έχει πιθανώς καταστραφεί εξαιτίας της πυρκαγιάς και για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί αρωγή εταιρίας πληροφορικής.

Ο μέχρι τώρα ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 11 νεκρούς και 18 αγνοούμενους, ενώ σε έξι άτομα έχει αποσταλεί δικαστική κλήση σε απολογία. Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι οι υπεύθυνοι των ερευνών δεν έχουν ακόμη εκκενώσει τα κεντρικά σημεία του πλοίου, στα επίπεδα τρία και τέσσερα, όπου φέρεται να ξέσπασε η πυρκαγιά.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι δύο από τους νεκρούς που εντοπίστηκαν δεν έχουν ταυτοποιηθεί και πως τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρόκειται μάλλον, για δυο μετανάστες, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά.

Τέλος, όσον αφορά το άνοιγμα της κεντρικής πόρτας του πλοίου για απευθείας πρόσβαση στα γκαράζ στα οποία ξέσπασε η πυρκαγιά θα χρειαστούν ακόμη κάποιες εβδομάδες, γιατί η πόρτα έχει παραμορφωθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν.

Παλαιότερα άρθρα: