Λιβύη: Βομβαρδισμός τουρκικών πλοίων στο λιμάνι της Τρίπολης

Διαβάστε επίσης

Την ίδια στιγμή ο εθνικός στρατός της Λιβύης που διοικείται από τον στρατάρχη Χαφτάρ, Με αιφνιδιαστική αντεπίθεση, ελευθέρωσε την στρατηγική περιοχή της Αλ Χέρας στα βόρεια της Γκαριάν και έκοψε την γραμμή ανεφοδιασμού των τούρκων μισθοφόρων από την Τρίπολη.

Αυτή η συντονισμένη επίθεση έρχεται μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τον εθνικό στρατό της Λιβύης να οπισθοχωρεί, αφήνοντας έδαφος στους τούρκους μισθοφόρους. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες όμως, η υποχώρηση αυτή ήταν στρατηγικού χαρακτήρα, διότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ ήταν αδύνατον να χτυπήσουν τους τούρκους μισθοφόρους όσο αυτοί ήταν οχυρωμένοι στην Τρίπολη, προκειμένου να μην προκαλέσουν απώλειες στον άμαχο πληθυσμό. Να σημειωθεί ότι στα σύνορα με την Αίγυπτο εδρεύουν ήδη μαχητικά τύπου Μιράζ, τα οποία έχουν σταλεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να ενισχύσουν τον εθνικό στρατό της Λιβύης απέναντι στην Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι στα σύνορα με την Αίγυπτο εδρεύουν ήδη μαχητικά τύπου Μιράζ, τα οποία έχουν σταλεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να ενισχύσουν τον εθνικό στρατό της Λιβύης απέναντι στην Τουρκία.

Αυτή η δράση του εθνικού στρατού της Λιβύης προκαλεί ευθέως την τουρκική αντίδραση, καθώς η Τουρκία είχε προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που χτυπηθούν δυνάμεις της στην χώρα, θα προβεί σε στρατιωτική επέμβαση. Αυτό φυσικά κατά παράβαση όλων των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας, όπως η Τουρκία συνηθίζει. Αναμένουμε να δούμε εάν θα πραγματοποιήσει την απειλή της μετά από τις αιφνιδιαστικές επιθέσεις του εθνικού στρατού της Λιβύης.

Παλαιότερα άρθρα: