Λούκα Κατσέλη: «Ύφεση πάνω από 10% -Η μόνη ατμομηχανή ανάπτυξης είναι ο δημόσιος τομέας»

Διαβάστε επίσης

«Η κρίση έρχεται. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει κρίση. Το θέμα πως αμβλύνεις αυτή την κρίση που έρχεται. Υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με την χρηματοπιστωτική κρίση που βιώσαμε. Η διαφορά είναι η εξής. Για πρώτη φορά δεν έχεις καμία ατμομηχανή ανάπτυξης».

Η πρώην υπουργός και ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών Λούκα Κατσέλη στο δελτίο του «Kontra News» αναφορικά με το αντίκτυπο που θα έχει στην ελληνική οικονομία, και όχι μόνο, η πανδημία του κορονοϊού.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρώην υπουργός και ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών Λούκα Κατσέλη μιλάει στο δελτίο του «Kontra News»:

» Το διαθέσιμο εισόδημα του κόσμου θα πέσει. Οι εξαγωγές μας θα πέσουμε και στον Τουρισμό, αλλά όχι μόνο. Πολλές εύρωστες επιχειρήσεις που είχαν στραφεί προς το εξωτερικό βλέπουν ακυρώσεις πωλήσεων θα έχουν μειώσεις, ακριβώς γιατί όλη η Ευρώπη κι όλος ο κόσμος μειώνει την οικονομική του δραστηριότητα.

Οι εξαγωγές πέφτουν. Οι επενδύσεις θα πέσουν και από τους εγχώριους επενδυτές και από το εξωτερικό λόγω αβεβαιότητας. Επομένως η μόνη ατμομηχανή ανάπτυξης που θα έχεις είναι ο δημόσιος τομέας. Αν δεν τον ενεργοποιήσεις και τον δημόσιο Τομέα, με προσοχή και ευτυχώς έχουμε το μαξιλάρι, τότε θα έχουμε βαθιά ύφεση, θα κλείσουν επιχειρήσεις και το κόστος επανεκκίνησης, από τον Νοέμβριο και μετά θα είναι δύο φορές μεγαλύτερο».

Παλαιότερα άρθρα: