Το LSE ανοίγει για πρώτη φορά το διάλογο για την ισότητα των φύλων

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 7 Μαρτίου ανοιχτή εκδήλωση με θέμα “Η Ισότητα των Φύλων στην Ελλάδα της Κρίσης: Επιπτώσεις και Προκλήσεις”.

Η εκδήλωση, η πρώτη που πραγματοποιεί ο Σύλλογος πάνω στη συγκεκριμένη θεματική, άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου του Νίκου Σοφιανού και τοποθέτηση της Γενικής Γραμματέως Ελένης Δουνδουλάκη, η οποία είχε και το συντονισμό της εκδήλωσης.

Στόχος ήταν η διερεύνηση των επιπτώσεων της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στις γυναίκες, καθώς και η ανάδειξη των νέων προκλήσεων που εμφανίζονται στην ελληνική κοινωνία στο θέμα της ισότητας των φύλων.

Το θέμα ανέπτυξαν σφαιρικά οι ομιλητές: Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών Παντείου Πανεπιστημίου, Visiting Professor HO LSE 2016, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βουλευτής Αττικής, Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) απόφοιτος LSE, Βίβιαν Μπουζάλη, Διευθύντρια Επικοινωνίας Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και Πλάτων Τήνιος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Visiting Fellow HO LSE Sep.2015 – Sep.2016.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι:
Έφη Μπέκου, τ. Γεν. Γραμματέας Ισότητας των Φύλων,
Λίνα Μενδώνη, τ. Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού,
Νάντια Γιαννακοπούλου, αν. Εκπρόσωπος Τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τ. Γεν. Γραματέας Υπουργείου Περιβάλλοντος και τ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ,
Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος,
Αφροδίτη Μπλέτα, Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW),
Ζωή Ράπτη, Γραμματέας Σχεσεων Κοινωνίας-Κομματος Ν.Δ.
Όλγα Παυλίδου-Κουτρουμπή, Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ., Μαίη Ζαννη, Αν. Γραμματέας Στατηγικού Σχεδιασμού και Επικοοινωνιας, Αντα Μπουσουλα, Αν. Γραμματέας Σχεσεων Κοινωνίας-Κόμματος ΝΔ.

Παλαιότερα άρθρα: