Λύση για τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τη νέα ρύθμιση

Διαβάστε επίσης

Ελπιδοφόρες προοπτικές για την οριστική επίλυση του “καυτού” θέματος των χρεών του ΠΑΟΚ δίνει το σχέδιο νόμου που ανάρτησε στο opengov.gr η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αυτό, προβλέπεται απαλλαγή των προστίμων και των προσαυξήσεων εφόσον υπάρξει εφάπαξ καταβολή του πρωτογενούς χρέους μίας εταιρίας, όπως έχει δηλώσει ότι θέλει να κάνει για τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης

Μάλιστα, η Μαρία Γκοντσάρεβα και ο Μάκης Γκαγκάτσης σε προ ημερών συνάντησή τους με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα είχαν δεσμευτεί ότι, εφόσον ψηφιστεί νόμος που θα δίνει στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης των χρεών, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ θα είναι η πρώτη που θα κάνει χρήση του.

Με απλά λόγια, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί να “μηδενίσει” τα χρέη της ομάδας του προς το Δημόσιο καταβάλλοντας ποσό που φθάνει στα 10.340.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον υπό ψήφιση νόμο-πέρα από χρέη βεβαιωμένα ως την 1η Μάρτη 2015-δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής και οφειλές που τελούν σε δικαστική αναστολή (όπως συμβαίνει με τα χρέη του ΠΑΟΚ), καθώς 42 προσφυγές που έχει καταθέσει τελούν σε εκκρεμοδικία.

Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Δευτέρα και εφόσον δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση από τους εταίρους (υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η κίνηση για δημόσια διαβούλευση χωρίς να ενημερωθεί η πλευρά των πιστωτών) τότε θα πάει για ψήφιση στη Βουλή την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Εφόσον ψηφιστεί ο νόμος, η αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα της παρούσας ρύθμισης θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη Φορολογική Διοίκηση μέχρι την 26η Μαΐου 2015.

Παλαιότερα άρθρα: