Μαγιορκίνης: Το καλοκαίρι του 2021 θα επανέλθουμε στην προ κορονοϊού κανονικότητα

Διαβάστε επίσης

Μια απαισιόδοξη προσέγγιση για το τι μας περιμένει τους επόμενους μήνες με την επιδημία της Covid-19 παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος παρέπεμψε στo καλοκαίρι του 2021 την επιστροφή στην όποια –προ κορονοϊού– κανονικότητα στη χώρα.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη στο Θέμα 104,6, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών επισήμανε ότι «του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε πλήρη κανονικότητα. Θα είναι δύσκολο να μη μας απασχολεί καθόλου, παρ’ όλα αυτά δεν θα μας απασχολεί για οριζόντια μέτρα και lockdown».

Είπε ακόμη ότι «υπάρχει επέκταση της επιδημίας σε όλη την επικράτεια, καθώς υπήρξε χαλάρωση των μέτρων». Για το εμβόλιο και τις εντατικές προσπάθειες να βρεθεί επισήμανε: «Φαίνεται πως η εξέλιξη των δοκιμών πηγαίνει κατ’ ευχήν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το προφίλ ασφάλειας είναι σημαντικό και μένει να δούμε την αποτελεσματικότητα». Το εμβόλιο της Οξφόρδης, όπως εξήγησε, είναι δύο δόσεων με διαφορά ενός μήνα μεταξύ τους. «Στη συνέχεια αποκτάς υψηλά επίπεδα ανοσίας», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είπε ότι «θα υπάρξει προτεραιοποίηση και αυτό θα περιορίσει δραστικά τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα μέχρι να έχουμε την κάλυψη όλου του πληθυσμού».

Παλαιότερα άρθρα: