Μας κρατά σε αγωνία η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα τα ανακοινώσει όλα «εν ευθέτω χρόνω»

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Στις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με τον νέο πολιτικό φορέα του οποίου θα ηγηθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απάντησε ότι «Θα ενημερωθείτε καταλλήλως και εν ευθέτω χρόνω και πριν λήξει η προεκλογική περίοδος».

Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντησή της με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό κα Θάνου. Η ίδια σημείωσε ότι ενημέρωσε την πρωθυπουργό ότι η Βουλή θα συνδράμει την προεκλογική περίοδο, όπου χρειαστεί και όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής.

«Από την πλευρά μου θα καταβάλω εκείνες τις προσπάθειες και τις δυνάμεις που απαιτούνται να υπηρετηθεί ο θεσμός του Κοινοβουλίου» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής.

Η ίδια δεν παρέλειψε να πλέξει το εκγώμιο της νέα πρωθυπουργού και πρώτης γυναίκας σε αυτή τη θέση στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Έκανε λόγο «για μια γυναίκα που έχει διακριθεί στη διαρκή και αγωνιστική στάση για δικαιοσύνη ελευθερία και δημοκρατία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και υπενθύμισε ότι η κα Θάνου είχε δώσει επανειλημμένα το παρόν στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Παλαιότερα άρθρα: