Μαστόρια ανίκανα ακόμη και για μερεμέτια!‏

bill_caswell_bmw_mechanics_15
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Παύλος Παπαδάτος

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν πολύ παραγωγική.
Θριάμβευσε η κοινωνική μας αγωγή στα γήπεδα.
Ανακεφαλαιώσαμε τις τράπεζες με τον πλέον εξευτελιστικό τρόπο.
Η ΝΔ έκανε επίδειξη διαχειριστικών ικανοτήτων.

Προσωπικά, δεν με φοβίζει τόσο η κρίση που βιώνουμε, όσο με φοβίζουν οι άνθρωποι που κατά καιρούς αναλαμβάνουν να μας βγάλουν από αυτήν.
Παρά το γεγονός ότι το κράτος οφείλει έξι δις ευρώ στους ιδιώτες, εκ των οποίων τα 807 εκατομμύρια είναι οφειλές επιστροφής φόρων σε υγιέστατες επιχειρήσεις, επιλέγει να μην τους επιστρέφει τους φόρους ώστε στο τέλος να καθίστανται και αυτές προβληματικές. Χρηματοδοτεί όμως την επαναλειτουργία καταχρεωμένων κρατικών επιχειρήσεων όπως η ΕΒΖ, η ηλεκτρομηχανική, το νεώριο κλπ., μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εκατομμύρια νέων ζημιών. Αυτό το «υπέροχο» κράτος έχει επίσης στην ιδιοκτησία του εκατοντάδες κτίρια τα οποία αφήνει να καταρρέουν και ενοικιάζει κτίρια για την εγκατάσταση των δικών του υπηρεσιών!Συνεχώς ασχολούνται με ανούσια θέματα και ποτέ με θέματα ουσίας. Έτσι, ο αυτοαποκαλούμενος «επιστήμων» υπουργός παιδείας ασχολείται με τη γενοκτονία των Ποντίων, αντί να ασχολείται με τα δημόσια σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια (άσε τα πανεπιστήμια), που έχουν έλλειψη δασκάλων και καθηγητών, που πλειστάκις διδάσκουν σε μη θερμαινόμενες αίθουσες και με μαθητές όπου το 25% εξ αυτών υποσιτίζεται. Δυστυχώς, ζούμε τη δική μας «γενοκτονία», αφού 250 χιλιάδες – κυρίως νέοι και μάλιστα επιστήμονες – έγιναν μετανάστες, το 26% είναι άνεργοι και το 28% των εργαζομένων πληρώνονται με αρκετούς μήνες καθυστέρηση. Αυτή είναι η «γενοκτονία» με την οποία έπρεπε πρωτίστως να ασχολείται η κυβέρνηση.

Όλοι στην κυβέρνηση ασχολούνται με όλα εκτός από αυτό που πρέπει: Τη δημιουργία επενδυτικού κλίματος, το οποίο όχι μόνο δεν είναι φιλικό, αλλά είναι και εχθρικό! Είμαστε η χώρα με τις υψηλότερες εργοδοτικές εισφορές και ετοιμάζονται να τις αυξήσουν επιπλέον 3%! Δυστυχώς με αυτές τις συνθήκες ανάπτυξη δεν θα δούμε. Τα κόκκινα δάνεια θα αυξάνονται, η μαύρη εργασία αλλά και η ανεργία θα μεγαλώνουν, τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων θα μειώνονται μαζί με τις συντάξεις και οι ελάχιστες κοινωνικές παροχές θα ελαχιστοποιηθούν ακόμη περισσότερο.

Και όμως, το χρέος της Ελλάδος σε σχέση με τις αναπτυξιακές της δυνατότητες είναι σχετικά μικρό. Πρέπει όμως να γίνουν κάποιες θεαματικές κινήσεις. Έτσι, η ικανοποιητική διευθέτηση των κόκκινων στεγαστικών δανείων σε συνδυασμό με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, αρκούσαν ώστε να αποκατασταθεί κάπως η εμπιστοσύνη στη χώρα μας, γεγονός που αποτυπώθηκε με την κατακόρυφη μείωση απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, αλλά και τη δημιουργία μιας βάσιμης ελπίδας εξόδου της χώρας στις αγορές την άνοιξη του 2016!

Σημείωση:
Η Ελλάδα χρειάζεται μία κυβέρνηση με στελέχη ικανά να δημιουργήσουν ένα αναπτυξιακό σόκ. Συνήθως όμως, τα πλείστα εκ των στελεχών των κυβερνήσεών μας είναι μαστόρια ανίκανα ακόμη και για μερεμέτια! 
Ως επιβεβαίωση της ανωτέρω σημείωσης, απολαύστε τα στελέχη της ΝΔ που ανέλαβαν να κάνουν εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της. Όλα τους είναι εν δυνάμει υπουργοί και φυσικά σωτήρες της χώρας!

Παλαιότερα άρθρα:

7 απαντήσεις στο “Μαστόρια ανίκανα ακόμη και για μερεμέτια!‏”

  1. 494090 284768Your talent is really appreciated!! Thank you. You saved me a great deal of frustration. I switched from Joomla to Drupal towards the WordPress platform and Ive fully embraced WordPress. Its so much easier and easier to tweak. Anyway, thanks once again. Awesome domain! 731308

  2. 652865 493850Hi. Thank you for generating this website . I m working on betting online niche and have located this website making use of search on bing . Will likely be sure to look much more of your content . Gracias , see ya. :S 220024

Σχολιάστε