Μαθαίνετε ξένες γλώσσες; Στο Tandem στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να τις εξασκήσετε! (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε επίσης

Ένα διαφορετικό event για τους… γλωσσομαθείς ξεκινά από σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου κάθε εβδομάδα, άνθρωποι από όλες τις χώρες, μαζεύονται για ποτό και βρίσκουν ευκαιρία να εξασκήσουν τη γλώσσα που μαθαίνουν! Το Tandem είναι το εβδομαδιαίο ραντεβού στην πόλη για όσους θέλουν να συναναστραφούν με native speakers ή και απλούς γνώστες άλλων γλωσσών, αλλά αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου project.

Όπως λέει στο thestival.gr ο Christian, ο Ιταλός διοργανωτής του event και διαχειριστής του αντίστοιχου στη Ρώμη, το Tandem – Language and Social Exchange έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Υπάρχουν σε πολλές πόλεις της Ευρώπης γκρουπ ανταλλαγής γλωσσών, όπως ονομάζονται. Εμείς είμαστε συνδεδεμένοι ήδη με το γκρουπ του Λονδίνου, ενώ το επόμενο θα είναι στη Βιέννη. Υπάρχουν, όμως, και στο Παρίσι, στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη», εξηγεί ο Christian.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι μαζεύονται σε ένα συγκεκριμένο μέρος και μιλούν/ επικοινωνούν μεταξύ τους. «Όταν έρχεται κάποιος, παίρνει ένα ταμπελάκι με το όνομα και τη χώρα του και τον συστήνουμε αρχικά στο γκρουπ της γλώσσας που θέλει να εξασκήσει. Τα γκρουπ είναι χωρισμένα σε τραπέζια ανά διαφορετικές γλώσσες», λέει ο Christian. Οι γλώσσες στις οποίες μπορεί κανείς να εξασκηθεί εξαρτώνται πάντα από τα άτομα που θα παρευρεθούν στο event και μπορεί να είναι από Αγγλικά, Γαλλικά ή Ιταλικά έως Τούρκικα, Ρώσικα και Πορτογαλικά.

Η πρώτη συνάντηση Tandem θα πραγματοποιηθεί απόψε στο «Καντίνα Τροπικάνα» (Εγνατίας 31) στις 20.30, η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει και ειδική έκπτωση στα ποτά.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών Galileo Galilei.

tandem4

tandem1

tandem3

tandem2

Παλαιότερα άρθρα: