Μαζικές παραιτήσεις στελεχών οργανισμών λίγο πριν τις εκλογές!

Διαβάστε επίσης

Αιφνίδιες παραιτήσεις στην ΕΕΤΤ και στο Μέγαρο Μουσικής κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας που επιβεβαιώθηκαν σήμερα, λίγες μόλις… ώρες πριν τις εκλογές της Κυριακής.

Χθες υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, ενώ σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε η -επίσης χθεσινή- αιφνιδιαστική παραίτηση του γενικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Γιώργου Δημαρά!

Ο κ. Λουρόπουλος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της ρυθμιστικής αρχής της τηλεπικοινωνιακής στο τέλος του 2013 και η θητεία του οποίου έληγε κανονικά στο τέλος του 2017.

Πριν αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην ΕΕΤΤ, ο κ. Λουρόπουλος ήταν διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, απ’ όπου παραιτήθηκε όταν ολοκληρώθηκε η πώληση του 33% του Δημοσίου στην Emma Delta.

Γενικότερα, θεωρείται άνθρωπος με εξαιρετικές σχέσεις με το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όπως φαίνεται και από τις θέσεις που ανέλαβε…

Όσον αφορά τον κ.Δημαρά τη θέση του φαίνεται πως θα αναλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος, αφού ο πρώτος φαινόταν ως “εκτελών χρέη” γενικού διευθυντή.

Η είδηση έγινε γνωστή με δεδομένο ότι το Μέγαρο Μουσικής διέρχεται μια δύσκολη μεταβατική φάση. Θυμίζουμε πως τον Δεκέμβριο, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Πολιτισμού, δεν πέρασε από τη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα ρύθμιζε οριστικά το καθεστώς του Μεγάρου Μουσικής και θα εξασφάλιζε την απαλλαγή του από το δυσβάστακτο χρέος μέσω της μεταφοράς όλων των κτιρίων του στο ελληνικό Δημόσιο. Πέρασε μόνο μόνο μια τροπολογία που του δίνει παράταση ζωής και στήριξης.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που ψηφίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου διασφαλίζεται ότι δεν θα υπολειτουργήσει και δεν θα βάλει λουκέτο το Μέγαρο Μουσικής ως τον Μάιο. Η τροπολογία, που εισήχθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στις 19.40 το βράδυ της ψηφοφορίας, αναφέρει πως με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται έως τις 30-5-2015 η προσωρινή διευκόλυνση της συνέχισης λειτουργίας του Oργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ).

Παλαιότερα άρθρα: