Με αντλίες νερού και δακρυγόνα διαλύθηκαν συγκεντρώσεις κατά του G20 στο Αμβούργο

ambourgo-diadilosi-g20-astunomia
Διαβάστε επίσης

Xρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων έκανε η αστυνομία το βράδυ της Τρίτης στο Αμβούργο, προκειμένου να διαλύσει διαδιλώσεις ατόμων που αντιτίθενται στη Σύνοδο της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στην πόλη.
Οι δυνάμεις ασφαλείας αρχικά εκδίωξαν του διαδηλωτές που είχαν στήσει σκηνές για να περάσουν τη νύχτα σε ένα πάρκο της συνοικίας Αλτόνα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης.

«Δεν είναι μια νόμιμη συγκέντρωση, αλλά μια παράνομη κατασκήνωση σε ένα πάρκο», σχολίασε εκπρόσωπος της αστυνομίας.Λίγο αργότερα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις μερικών εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι είχαν αρχίσει να κλείνουν τους δρόμους, σε διάφορα σημεία, κυρίως στη συνοικία Ζανκτ-Πάουλι.

Ένας άνθρωπος συνελήφθη και ένας περαστικός, που δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, τραυματίστηκε ελαφρά, όπως ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ήδη από την Κυριακή σημειώνονται επεισόδια στο Αμβούργο. Μέχρι τώρα οι διαδηλωτές είχαν άδεια να δημιουργήσουν έναν καταυλισμό βάσης, όμως δεν μπορούσαν να περνούν εκεί τη νύχτα.
Συνολικά οι διοργανωτές αναμένουν περισσότερους από 100.000 διαδηλωτές κατά της G20 στο Αμβούργο, ενώ περίπου 20.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για να φροντίσουν για την ασφάλεια της Συνόδου.

Παλαιότερα άρθρα:

3 απαντήσεις στο “Με αντλίες νερού και δακρυγόνα διαλύθηκαν συγκεντρώσεις κατά του G20 στο Αμβούργο”

  1. 530166 104597The the next occasion I read a weblog, I genuinely hope so it doesnt disappoint me about brussels. Come on, man, Yes, it was my option to read, but I just thought youd have some thing intriguing to state. All I hear can be a lot of whining about something that you could fix should you werent too busy looking for attention. 258317

Σχολιάστε