Με “καρφιά” κατά Στουρνάρα ο απολογισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Αιχμές κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα άφησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με θέμα τον απολογισμό του εξαμήνου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν συνεργάστηκε με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Siemens καθώς και με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

“Αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα ζητούμενα στοιχεία κίνησης των δανείων της χώρας επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο, κάτι εξόχως προκλητικό και αβάσιμο. Αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Siemens με δεδομένο το ρόλο του ως του υπουργού που υπέγραψε τον επονείδιστο συμβιβασμό – τον άκυρο συμβιβασμό με την εταιρεία αυτή” ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα η  κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο ότι δεν ανήκει «ναρκοθετημένη προσπάθεια γιατί δεν συμμερίζονται όλοι η Βουλή να λειτουργεί για τον πολίτη και για διαφάνεια. Ιδίως στη διαχείριση των οικονομικών».

Χαρακτήρισε ως μία από τις αλγεινότερες στιγμές τον τρόπο «που προωθούνταν αποφάσεις στο όνομά μου για τεράστια ποσά χωρίς να γνωρίζω».

«Φυτεύτηκε απόφαση παραγγελίας αγοράς συσκευών Siemens. Ακυρώθηκε η παραγγελία αλλά αποδεικνύει πως δρουν κυκλώματα» ανέφερε ως παράδειγμα.

Έκανε λόγο για επικράτηση πρακτικών που δεν συνάδουν με χρηστή διοίκηση. «Χαριστικές διευθετήσεις για πρόσωπα φαντάσματα, καθεστώς ανασφάλειας για εργαζομένους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, εκμετάλλευση εργαζομένων» ανέφερε.

Κατήγγειλε λειτουργία «βαρωνιών» για συγκεριμένα κοινοβουλευτικά πρόσωπα.

Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους εργαζόμενους λέγοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκαθάριση του Ταμείου και ότι γνωρίζει πως δεν απόλαυσαν της ίδιας μεταχείρισης οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου.

«Τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση χωρίς καμία συνεννόηση προέβησαν σε εμπορικές πράξεις και ειδικότερα μισθωτήριο του κυλικείου της Βουλής» ανέφερε.

«Αρκετά έχει κρατήσει η υπονόμευση μίας προσπάθειας αποκατάστασης» τόνισε.

Ξεκαθάρισε ότι δεν τοποθέτησε νέα πρόσωπα μόνο τον γ.γ. και τον φρούραρχο, δεν προέβην σε καρατομήσεις.

«Δεν θέλησα να δημιουργήσω κομματική βουλή, ούτε κάστες ανθρώπων» είπε.

«Για το κανάλι της Βουλής που γίνονται αναφορές ότι το εκμεταλλεύομαι, δεν έκανα καμία τοποθέτηση δεν έδωσα καμία οδηγία παρά μόνο να μεταδίδονται ζωντανά οι επιτροπές της Βουλής καθώς και την οδηγία να καλύπτεται πλήρως το έργο της Βουλής» σχολίασε.

Ανακοίνωσε ότι «επειδή έχει εκτραχυνθεί ο δημόσιος λόγος για το κανάλι» αποφάσισε «για τη θέση του συντονιστή του καναλιού να αξιοποιήσω έναν άνθρωπο που υπηρετεί στο κανάλι την Κατερίνα Κατωτάκη».

Είπε δε πως «δεν εκτίμησα ποτέ τους κόλακες πολύ λιγότερο τους κόλακες όταν ματαιώνονται οι προσδοκίες τους».

Από το στόχαστρο της κ. Κωνσταντοπούλου δεν ξέφυγε και το Γραφείο Προϋπολογισμού και τόνισε ότι «αντί να υλοποιήσει το κοινοβουλευτικό καθήκον διαφάνειας και συνδρομής στο έργο της Βουλής έκανε παρεμβάσεις εξόχως πολιτικές, συνοψίστηκαν σε ευθεία επίθεση στον πρώην υπουργό οικονομικών με στοιχεία που δεν διακρίνονται από την επιστημονικότητα που αρμόζει».

Χαρακτήρισε δυσάρεστο «να ενημερώνομαι από τα ΜΜΕ για την ύπαρξη της έκθεση» και διεμήνυσε ότι «κάποιοι βιάζονται να αναλάβουν ρόλους που δεν τους έχουν ανατεθεί».

Παλαιότερα άρθρα: