Με κενά και χωρίς βιβλία για τα ΕΠΑΛ ξεκινά η σχολική χρονιά στη Λάρισα

Διαβάστε επίσης

Με προβλήματα άρχισε η νέα σχολική χρονιά στη Λάρισα, στην οποία καταγράφονται 53 κενά εκπαιδευτικών, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στα Επαγγελματικά Λύκεια, όπως αναφέρουν οι πρόεδροι των συλλόγων Δασκάλων και Καθηγητών.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Νίκος Παναγιώτου τονίζει, σύμφωνα με το «onlarissa.gr», ότι «δεν έχουν τοποθετηθεί συνάδελφοι και δεν υπάρχουν βιβλία». Παράλληλα, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού Λάρισας καταγράφονται τρία οργανικά κενά, δύο στη βιολογία και ένα στα καλλιτεχνικά.

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η χρονιά και στα νηπιαγωγεία και δημοτικά, καθώς όπως τονίζει στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Παπαποστόλου, τα κενά σε δασκάλους ξεπερνούν τα 50.

«Πρώτο κουδούνι σήμερα αλλά τα κενά παραμένουν στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού. Είναι κενά κυρίως ειδικοτήτων ξεπερνούν τα 50. Εκείνο το οποίο είχε ως στόχο το υπουργείο εδώ και χρόνια είναι να δημιουργήσει με το νέο ενιαίου τύπου δημοτικό σχολειό και νηπιαγωγείο να δημιουργήσει υπεράριθμους εκπαιδευτικούς για να βγει στις 11 Σεπτεμβρίου και να πει πανηγυρικά ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά» τόνισε ο κ. Παπαποστόλου.

Παλαιότερα άρθρα: