Με κεντρικό σλόγκαν «#axizoume_kalytera» σήμερα και αύριο το 11ο συνέδριο της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 16 και αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Με την επιλογή του κεντρικού συνθήματος «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» και σλόγκαν το «#axizoume_kalytera», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προηγείται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις επιχειρεί να διαμορφώσει και να επικυρώσει τους κεντρικούς άξονες των προγραμματικών της θέσεων.

Πρόκειται, όπως τονίζουν στελέχη της Πειραιώς για «ένα συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία, με διευρυμένη συμμετοχή πολιτών με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη διάθεση να προσφέρουν στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για τη χώρα μας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης «στο Συνέδριό μας θα παρουσιάσουμε το σχέδιο μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Έχουμε δουλέψει πολύ καιρό και πολύ μεθοδικά. Κάναμε 7 θεματικά προσυνέδρια και 2 θεματικές ημερίδες, μιλήσαμε με ειδικούς επιστήμονες, επαγγελματίες και ανθρώπους της αγοράς. Συζητήσαμε με πολίτες που βρίσκονται εκτός των στενών κομματικών τειχών. Και διαβουλευτήκαμε ανοιχτά με την κοινωνία μέσα από ερωτηματολόγια τα οποία συμπλήρωσαν δεκάδες χιλιάδες πολιτών».

Από την πλευρά του ο προέδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπροέδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται, όπως ορίζει το καταστατικό, για ένα Συνέδριο πολιτικών θέσεων, και όχι εκλογής οργάνων, μιας και αυτή η διαδικασία έλαβε χώρα πέρυσι και θα γίνεται κάθε δύο χρόνια. Το 11ο Συνέδριο έχει αποφασιστεί να αφιερωθεί στο προγραμματικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολιτικές εξελίξεις, που μπορεί να είναι γρήγορες, επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Όχι με μεγάλα λόγια. Με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και εφαρμόσιμο σχέδιο. Με στόχο να περάσουμε, επιτέλους, από την Ελλάδα της μιζέριας και της στασιμότητας, στην Ελλάδα των ευκαιριών για όλους, και ειδικά για τους πιο αδύναμους και τους νέους. Για την Ελλάδα που αξίζουμε.»

«Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό Συνέδριο, με σκοπό να ξεφύγουμε από τις κομματικές εκδηλώσεις των «μπράβο» και των «ζήτω». Στα 7 θεματικά Προσυνέδρια και στις 2 ειδικές ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, υιοθετήσαμε μια σειρά από καινοτομίες. Με καλεσμένους από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν μιλήσει ποτέ σε εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Με σύντομες παρεμβάσεις από τα μέλη του πάνελ και πολλές τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους, ώστε η διαδικασία να είναι ζωντανή και ενδιαφέρουσα για τους συμμετέχοντες. Με εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και με την ηλεκτρονική δημοσίευση ερωτηματολογίων, που θέτουν πραγματικά διλήμματα πολιτικής, στα οποία έχουμε λάβει πάνω από 100.000 απαντήσεις! Στα Προσυνέδριά μας καταλήξαμε σε χρήσιμα συμπεράσματα για κρίσιμους τομείς πολιτικής. Συμπεράσματα που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα.»

«Τώρα, φτάνουμε στην κορύφωση της διαδικασίας. Το μήνυμα του Συνεδρίου είναι: «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα». Θέλουμε έτσι να υπογραμμίσουμε τη δουλειά που έχει γίνει, έτσι ώστε η Νέα Δημοκρατία να έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο. Θέλουμε, όμως, να υπογραμμίσουμε και την ιστορικότητα των στιγμών. Η μάχη δεν είναι κομματική. Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει πορεία. Δεν μπορεί να είναι μια χώρα β’ κατηγορίας στην Ευρώπη, σε έναν θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης. Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα – για αυτό και παραμένει παράλληλα το σύνθημα «αξίζουμε καλύτερα» – και πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ελπίδα για να περάσουμε σε μια νέα σελίδα.»

 «Πέρα από τους εναρκτήριους λόγους, το Συνέδριό μας είναι οργανωμένο σε 3 ενότητες: «Υπηρεσίες για τον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα», «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές» και «Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών». Εισαγωγικά, σε κάθε ενότητα θα μιλήσει ένας εισηγητής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και δύο φιλοξενούμενοι ομιλητές. Με τους φιλοξενούμενους ομιλητές θέλουμε και πάλι να υπογραμμίσουμε το άνοιγμα του Κόμματος πέρα από τα παραδοσιακά του όρια. Παράλληλα, δίπλα στην ολομέλεια του Συνεδρίου θα οργανωθεί το Κοινωνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Θα οργανωθούν, δηλαδή, 6 παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες όλες σε μεγάλα κοινωνικά θέματα».

 Το πρόγραμμα του συνεδρίου της ΝΔ

 ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 10:00

Προβολή βίντεο

10:05

Χαιρετισμός – Κήρυξη της έναρξης των εργασιών από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη

10:15

Ομιλία Κωστή Χατζηδάκη, Αντιπροέδρου Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής

10:30

Ομιλία Antonio López-Istúriz White, Ευρωβουλευτή, Γενικού Γραμματέα ΕΛΚ

10:40

Ομιλίες εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Το Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων

11:20

Ομιλία Άδωνι Γεωργιάδη, Αντιπροέδρου Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών

11:30

Ομιλία Λευτέρη Αυγενάκη, Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Ηρακλείου

11:40

Ομιλία Κώστα Τσιάρα, Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Καρδίτσας

11:50

Ομιλία Κώστα Δέρβου, Προέδρου ΟΝΝΕΔ

12:00

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Ερωτηματολογίου – Τοποθέτηση Γιώργου Στεργίου, Γραμματέα Προγράμματος

12:10-16:00

«Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα»

Εισηγητής: Νίκος Δένδιας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών

Προσκεκλημένοι Ομιλητές:

Στέλιος Ράμφος, Συγγραφέας, Φιλόσοφος

Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, Διευθυντής του Κέντρου Γονιδιωματικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Τοποθετήσεις Συνέδρων

17:00-21:00

«Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές»

Εισηγητής: Χρήστος Σταϊκούρας, Τομεάρχης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας

Προσκεκλημένοι Ομιλητές:

Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας

Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Τοποθετήσεις Συνέδρων

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 10:00-10:10

Ομιλία Δημήτρη Αβραμόπουλου, Επιτρόπου Ε.Ε. – Μετανάστευση, εσωτερικές υποθέσεις και ιθαγένεια

10:10-13:40

«Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών»

Εισηγήτρια: Αθηνά Ντόβα, Δικηγόρος, Ιδρυτής νεανικής καινοτόμου επιχείρησης, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ

Προσκεκλημένοι ομιλητές:

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Κατερίνα Κούρκουλα, Νέα αρχιτέκτονας

Τοποθετήσεις Συνέδρων

13:40-14:00

Ομιλία Αντώνη Σαμαρά, πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

14:00

Κλείσιμο εργασιών Συνεδρίου

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη, Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

 Το Κοινωνικό Συνέδριο – 6 Παράλληλες Εκδηλώσεις

 ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  •  «Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της Οικογένειας». Συνδιοργανώνεται από τις: Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων, Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων
  • «Η συμβολή και η ενεργός συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στην ανάταξη της χώρας μας». Συνδιοργανώνεται από τις: Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού, Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • «Παροχή αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη μέσω ενός σύγχρονου και διαφανούς πλαισίου για τον εθελοντισμό». Συνδιοργανώνεται από τις: Γραμματεία Κοιν. Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων
  • «Αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία». Διοργανώνεται από την Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων

 ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  •  «Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής». Διοργανώνεται από την Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος
  • «Άμεσες δράσεις για τα άτομα με αναπηρία για ποιότητα ζωής και κοινωνική ένταξη». Διοργανώνεται από την Γραμματεία Κοιν. Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων
Παλαιότερα άρθρα: