“Με τα μάτια ανοιχτά” στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

“Με τα μάτια ανοιχτά”, το αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ έρχεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τις 21 έως τις 24 Απριλίου.

Ιστορίες αληθινές και γι’ αυτό συναρπαστικές, ιστορίες σύγχρονες, παλιότερες αλλά πάντα επίκαιρες, 18 Ντοκιμαντέρ βραβευμένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, 4 ημέρες γεμάτες εικόνες αληθινής ζωής.

Προπώληση 15€ για όλες τις προβολές, 5€ ημερήσιο εισιτήριο στα: Viva Wallet, Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt Greece

Συνδιοργάνωση: Greek Documentary Association, Thessaloniki Documentary Festival, Τεχνόπολη, Exile Room

Η Greek Documentary Association, το Thessaloniki Documentary Festival, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Technopolis City of Athens και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά».

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία επιλογή σημαντικών βραβευμένων ελληνικών ντοκιμαντέρ που έχουν σηματοδοτήσει την πορεία του είδους στην Ελλάδα, βραβευμένα ντοκιμαντέρ για τη Συρία, καθώς επίσης και ταινίες τεκμηρίωσης που βραβεύτηκαν στο φετινό 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Το φετινό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ένα μικρό αφιέρωμα στη Συρία και στους Σύριους ντοκιμαντερίστες, οι οποίοι κατέγραψαν εικόνες της ζωής και του πολέμου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Creative Europe Media Desk Greece ένα διήμερο εργαστήριο (workshop), με τίτλο «ΕΞΟΔΟΣ» (“EXODUS”).

O Σύριος σκηνοθέτης Talal Derki (The Return to Homs) είναι καλεσμένος για να παρουσιάσει την ταινία του, ενώ στο workshop «ΕΧΟΔΟΣ» (“EXODUS”), θα συμμετάσχουν ως εισηγητές ο Talal Derki και ο ιδρυτής του Mobile Phone Syrian Festival, Σύριος σκηνοθέτης και δημοσιογράφος Amer Matar.

περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παλαιότερα άρθρα: