Μεγάλο ενεργειακό deal Κοπελούζου – Shenhua

Διαβάστε επίσης

Δύο συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της πράσινης ενέργειας και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπέγραψε ο όμιλος Κοπελούζου με την κινεζική Shenhua. 

Ειδικότερα:

1. Η Shenhua, μέσω της θυγατρικής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Shenhua Renewable Co., Ltd, απέκτησε το 75% των μετοχών τεσσάρων αιολικών πάρκων που  αναπτύσσει ο όμιλος Κοπελούζου και τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία ή υπό κατασκευή.

Η επένδυση αυτή είναι η πρώτη κινέζικης εταιρείας στην Ελλάδα στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Η συνεργασία των δυο ομίλων θα επεκταθεί και στα άλλα αιολικά πάρκα που αναπτύσσει ο όμιλος Κοπελούζου.

2. Υπεγράφη τριμερής συμφωνία (MoU) μεταξύ της Shenhua, της ΔΕΗ ΔΕΗ-0,52 και του ομίλου Κοπελούζου, για την είσοδο της κινεζικής εταιρίας ως εταίρου στην κοινή εταιρεία της ΔΕΗ και του ομίλου Κοπελούζου, ΔΕΗ Solar Solutions.

Η Shenhua είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής  ενέργειας στην Κίνα από συμβατικές αλλά και από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Παλαιότερα άρθρα: