Μεϊμαράκης στο RizopoulosPost: Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση με τους δανειστές, υπάρχει μόνο βελτίωση των όρων.

Διαβάστε επίσης

«Δεν μπορείς να πας στη λογική των κόκκινων γραμμών, γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, υπάρχει βελτίωση των όρων. Η διαπραγμάτευση έκλεισε, ο Τσίπρας υπέγραψε, είδαμε τις δικές του κόκκινες γραμμές. Άρα εδώ πρέπει το ερώτημα να είναι τι προτεραιότητες βάζετε στην επανασυζήτηση, ούτε καν διαπραγμάτευση» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε ερώτηση του RizopoulosPost στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις κόκκινες γραμμές που θα προβάλλει μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ στη συζήτηση με τους εταίρους για τη βελτίωση των όρων του τρίτου Μνημονίου.

«Άρα, λοιπόν, πρέπει να σας πω ότι σε όσα εμείς στο Κοινοβούλιο απαντήσαμε ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτά και ότι πρέπει να βρούμε ισοδύναμα είναι το Φ.Π.Α. 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, η φορολογία των αγροτών αλλά και πολλά άλλα που πλήττουν κοινωνικές ομάδες, όπως και ο Φ.Π.Α. στην εστίαση και ο Φ.Π.Α. στα νησιά, όλα αυτά τα οποία μας έχουν απασχολήσει» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνάρτησε όμως τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης σκληρών προβλέψεων του Μνημονίου με την επίτευξη ύφεσης μικρότερης από 3% στο πρώτο τρίμηνο του 2016. «Να ξέρετε όμως ότι, εάν δεν υπάρξει μειωμένη από την προβλεπόμενη ύφεση του -3% από το πρώτο τρίμηνο του ’16 δεν θα μπορούμε ούτε να τα συζητήσουμε, δεν μπορούν να μπουν στο τραπέζι αυτά. Εάν το πρώτο τρίμηνο –γι’ αυτό με βλέπετε και έχω την αγωνία και σας λέω για το Πάσχα του ’16, γιατί τότε θα βγουν περίπου τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του ’16- εάν έχουμε πετύχει με όλα αυτά που θα τρέξουμε από τον Οκτώβριο, έχουμε περιθώρια να συζητήσουμε τα υπόλοιπα» προσέθεσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποφεύγοντας και τη λογική των δεσμεύσεων για μέτρα ανακούφισης που μπορεί να είναι ανέφικτα με βάση τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Η ερώτηση του Rizopoulospost στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.mp4 from Rizopoulos Post on Vimeo.

Παλαιότερα άρθρα: