Μείωση αφορολόγητου στα 6.000€ και περικοπές συντάξεων

Διαβάστε επίσης

Την μείωση του αφορολόγητου κοντά στα 6.000 ευρώ και περικοπή των συντάξεων σε 900.000 συνταξιούχους, με το βάρος να πέφτει πρώτα στους ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ, του δημοσίου και μετά σε αυτούς του ΙΚΑ, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Δημητρης Καμμένος, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν την Πέμπτη οι βουλευτές των ΑΝΕΛ από τον Ευκλείδη Τσακαλωτο και την Έφη Αχτσιογλου.

Τόνισε, επίσης, ότι «εχει συμφωνηθεί η διατήρηση των πλεονασμάτων στο ύψος του 3,5% για τρία χρόνια μετά το 2018» και ότι τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2019.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται πλέον στις εργασιακές σχέσεις, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέτρα, τα αντίμετρα και ό,τι σχετίζεται με το χρέος θα ενταθούν σε ένα πακέτο συμφωνίας. Υποστήριξε ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένα νέο μνημόνιο, «καθώς δεν υπάρχει νέα δανειακή σύμβαση».

Σε ότι αφορά την ΔΕΗ είπε ότι συμφωνεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Πανό Σκουρλετη, στο κομμάτι που αφορά την συμμετοχή του δημοσίου στην επιχείρηση, ενώ έκανε γνωστό ότι έχει ζητήσει συνάντηση για να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Παλαιότερα άρθρα: