Μείωση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 16%

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Πηνελόπη Μητρούλια

Μείωση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 16% από την 1η Απριλίου σε σχέση με τις τιμές του Μαρτίου, ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από την 1η Ιουλίου θα προχωρήσει και σε νέα επιπλέον μείωση της τάξης του 15%.

Κερδισμένοι από την απόφαση αυτή της ΔΕΠΑ, θα είναι όλοι οι καταναλωτές φυσικού αερίου δηλαδή τόσο τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για θέρμανση και άλλες χρήσεις, όσο και οι επιχειρήσεις και αλλά και οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Στους οικιακούς καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από τις τρεις Εταιρίες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης οι μειώσεις θα φθάσουν τον Μάιο, ενώ στους απευθείας πελάτες της ΔΕΠΑ, όπως οι ΕΠΑ, οι ηλεκτροπαραγωγοί και οι μεγάλες βιομηχανίες οι μειώσεις θα ισχύσουν από την 1η Απριλίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου είναι αποτέλεσμα της μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, τη διακύμανση των οποίων ακολουθεί το φυσικό αέριο με καθυστέρηση έξι μηνών.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που προαναγγέλλεται νέα μείωση από τον Ιούλιου καθώς η τιμές του πετρελαίου άρχισαν να μειώνονται από τον Ιούνιο του 2014 και καθ΄ όλη της διάρκεια αυτής της περιόδου ακολούθησαν μια μάλλον πτωτική πορεία. Με βάση αυτά τα δεδομένα οι οικιακοί καταναλωτές που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για θέρμανση και δεν πρόκειται να επωφεληθούν τώρα καθώς η χειμερινή περίοδος έχει τελειώσει, θα δουν μειωμένους λογαριασμούς το Φθινόπωρο.

Παλαιότερα άρθρα: