Μελέτη ΣΟΚ για τους φοιτητές στη Βρετανία

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν το ένα τέταρτο των φοιτητών στρέφεται  στη βιομηχανία του σεξ προκειμένου να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις βασικές του ανάγκες, τουλάχιστον έτσι προκύπτει από πρόσφατη έρευνα. 

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστήμιου Swansea της Βρετανίας το 22% των φοιτητών έχει δουλέψει στη βιομηχανία του σεξ, ένας στους είκοσι φοιτητές στράφηκε εκεί κατά την διάρκεια των σπουδών του, ενώ υπολογίζεται πως οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν στο συγκεκριμένο κύκλωμα συγκριτικά με τις γυναίκες.

Περισσότεροι από 6.570 φοιτητές από το Ηνωμένο Βασίλειο ρωτήθηκαν για τη συγκεκριμένη μελέτη, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη στο είδος της.

Η μελέτη καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων από την πορνεία και την συνοδεία έναντι αμοιβής μέχρι το τηλεφωνικό σεξ και τους ερωτικούς χορούς.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 39% των σπουδαστών εντάχθηκε στη βιομηχανία του σεξ για να αποπληρώσει τα χρέη του στο τέλος των σπουδών τους, το 64% υποκινήθηκε ώστε να καταφέρει να αντεπεξέλθει οικονομικά στο life style που πρεσβεύει, το 56% ήθελε να καλύψει τις βασικές ανάγκες διαβίωσης και το 45% ήθελε να αποφύγει γενικότερα χρέη.

Ακόμη το 59% των φοιτητών υποστηρίζει πως θα απολάμβανε ένα τέτοιο επάγγελμα, το 54% δηλώνει περίεργο για τη βιομηχανία του σεξ, το 45% ήθελε να μπει σε αυτό τον χώρο και το 44% έχει ως κίνητρο της σεξουαλική απόλαυση.

Ωστόσο το 1/4 δηλώνει πως είναι δύσκολο να εγκαταλείψουν τα συγκεκριμένη δουλειά και ένας στους τέσσερις φοιτητές δεν αισθάνεται ασφαλής στην εργασία του.

Παλαιότερα άρθρα: