#μένουμεσπίτι~ Για εμάς και όσους αγαπάμε

Διαβάστε επίσης

Βρισκόμαστε εν μέσω μία παγκόσμιας κρίσης, μίας πανδημίας που φυσικά και όπως είναι απόλυτα λογικό δεν θα μπορούσε να μείνει «μακριά από εμάς».

Σε αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες  χρειάζεται πάνω από όλα ψυχραιμία, καλή πληροφόρηση και  προσωπική υγιεινή.

Άλλωστε αυτά  είναι τα μοναδικά «όπλα»που διαθέτουμε έως τώρα.

Κανένα αγαθό δεν έχει αξία, άμα χάσεις την υγεία, ήρθε η στιγμή να τη προστατέψουμε.

Ας αρχίσουμε με το πιο απλό #μένουμεσπίτι για εμάς και όσους αγαπάμε.Είναι καθήκον όλων μας.

Κορονοϊός Υπουργείο Υγείας: «Μένουμε σπίτι» – Η νέα καμπάνια στα social media

Το υπουργείο Υγείας με μια νέα καμπάνια στα Social Media με τίτλο «Μένουμε Σπίτι» παρακινεί τους πολίτες να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις τους και να μείνουν σπίτι, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού. Η εν λόγω εικόνα που τις τελευταίες ώρες έκανε την εμφάνισή της στα Social Media απεικονίζει ένα σπίτι που επάνω γράφει «Μένουμε Σπίτι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος την Τετάρτη στον ελληνικό λαό, ζήτησε κατανόηση και τήρηση των μέτρων από τους πολίτες. «Ο στόχος μας είναι απλός: Τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου, ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται από τα νοσοκομεία μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε έκκληση για προστασία των ευπαθών ομάδων, δηλαδή στους ηλικιωμένους και στους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις, συμβουλεύοντάς τους να μείνουν στο σπίτι τους. «Μένουμε Σπίτι. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα. Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στα νοσοκομεία στους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα & σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. #μένουμε_σπίτι» έγραψε στον προσωπικό του λογαρισμό στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

 

Παλαιότερα άρθρα: