“Μέσα από την επιστήμη γνωρίζουμε καλύτερα τη δημιουργία του Θεού”

Διαβάστε επίσης

“Ο Θεός, όπως και η αγάπη ή η ομορφιά, δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά, υποστηρίζει ότι πολλοί επιστήμονες πιστεύουν στον Θεό και δεν ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα είχε στην εκκλησία μια πιθανή μελλοντική συνάντηση με έναν εξωγήινο πολιτισμό”.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αμερικανός ιησουίτης Γκάι Κονσολομάγκνο, ο νέος διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού λέει πως όποιος νιώθει ότι η θρησκευτική πίστη του απειλείται από την επιστήμη, δεν έχει πραγματική πίστη.

Είναι γνωστός διεθνώς και ως «αστρονόμος του Πάπα», αν και ο ίδιος, όπως λέει, θεωρεί ανακριβή τον χαρακτηρισμό και προτιμά να αποκαλείται «αστρονόμος της Εκκλησίας».

Ο 63χρονος ιησουίτης αστρονόμος τονίζει πως ο ρόλος του είναι να θυμίζει στον κόσμο πως η Καθολική Εκκλησία αγκαλιάζει την καλή επιστήμη. Τονίζει ακόμη πως μέσα από την επιστήμη μπορεί κανείς να γνωρίσει σε βάθος τη δημιουργία του Θεού και θυμίζει ότι ένας καθολικός μοναχός (Γκρέγκορ Μέντελ) και ένας καθολικός ιερέας (Ζορζ Λεμέτρ) έθεσαν τις βάσεις της γενετικής-κληρονομικότητας και της κοσμολογίας (θεωρία «Μπιγκ Μπανγκ»).

Παλαιότερα άρθρα: